Exceptional discursul cancelarului Angela Merkel: Respinge “ferm” apelurile de a nu mai primi refugiati / “Frica nu poate servi ca fundament pentru acțiune politică” / „Germania nu poate renunța la responsabilitatea sa umanitară”/ “Vom reusi”

Un refugiat de razboi nu trebuie sa ajunga un dezradacinat, dar nici un fugar de munca sau de integrare.

In contextul atentatelor din ultimele zile din Germania, care a inflamat criticile la adresa politicii sale conservatoare de a primi imigranti, cancelarul german Angela Merkel a respins “ferm”, joi, apelurile de a-si abandona viziunea de deschidere si umanism pro-imigratie.

Jihadiștii „vor să pună sub semnul întrebării disponibilitatea noastră de a primi persoane în dificultate. Ne opunem ferm urii și fricii” pe care teroriștii vor să le răspândească, a spus lidera conservatoare într-o conferință de presă la Berlin.

Dar, „din păcate, trebuie să acceptăm că numeroși luptători islamiști au ajuns în Europa din Siria” si că atacatorii Statului Islamic care s-au dat drept refugiați „au ridiculizat” Germania, a recunoscut Angela Merkel.

“Vom reuși”, si-a reafirmat cancelarul crezul lansat la sfârșitul verii 2015, când Germania și-a deschis porțile pentru sute de mii de refugiați care fugeau de război sau de sărăcie. „Frica nu poate servi ca fundament pentru acțiune politică”, iar “Germania nu poate renunța la responsabilitatea sa umanitară”, a adăugat șefa guvernului german.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/28/merkel-respinge-ferm-apelurile-de-a-nu-mai-primi-refugiati-dar-recunoaste-ca-multi-jihadisti-au-ajuns-in-europa-15-50-12

Dupa parerea mea, mesajele Angelei Merkel contureaza o viziune matura, plina de intelepciune, pe termen lung, care, indiferent de mutatiile politice europene care vor avea loc, de asteptat si normale din punct de vedere democratic, inclusiv inlaturarea sa de la guvernare, va trebui continuata.

Acest adevarat testament politic al crestin-democratei Merkel continua mostenirea lui Adenauer si Kohl, aduce o rezonanta deplina a valorilor crestine si democrate cu cele ale islamului uman, pasnic si tolerant-cooperant, a carei imigratie masiva si neasteptata, datorate suferintelor si stigmatizarilor nemeritate la care l-au expus razboaiele, era necunoscuta pe vremea celor doi cancelari, supranumiti refondatorul si reunificatorul.

Strategia reconciliatoare si rezonatoare a “mamei” Merkel, o adevarata “regina” a pacii, intelegerii si cooperarii fara “ziduri”, este asadar corecta, tacticile sunt cele care vor trebui schimbate. Aceste tactici vor trebui cautate in zonele selectiei si integrarii imigrantilor, nu in ultimul rand ale identificarii si neutralizarii surselor si agentilor de radicalizare, dar si ale reintoarcerii refugiatilor la casele lor, cu o valoare adaugata care sa-i ajute sa contribuie la refacerea si ridicarea patriilor-mame. O Europa si o Lume redivizate, retrase inapoia frontierelor sau in transee sunt de neimaginat si de neacceptat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: