Manipulare: USB, umflat cu pompa fuziunii… cu ea insasi. USR-ul, rebotezat, “o armata cu mai multi generali decat indieni”?

Nicusor Dan a prins din zbor ideea privind posibilitatea de a folosi fuziunea pe post de “pompa”. Liderul Uniunii Salvati Bucurestiul a anuntat joi ca Uniunea Salvati Romania a fost inregistrata ca partid politic.

USR va fuziona cu USB prin absorbtie, pentru a nu pierde mandatele de consilieri castigate in alegerile locale. USR isi va organiza filiale  judetene si va avea un congres „pur formal” la jumatatea lunii august.

Daca se vrea ca USR, practic USB rebotezat, sa nu fie confiscat de o anumita ideologie si conducerea USB sa fie conducerea USR, cum au declarat liderii USB, de unde isi va recruta “soldatii” si cat de mare va fi “armata” USR?

Impresia mea este ca USR chiar va fi “o armata cu mai multi generali decat indieni”, cum remarca ironic Adrian Nastase, cu cateva zile in urma, la adresa USB. USR are mai multe sanse decat USB sa identifice cu acest paradox.

Sa ne gandim la “generalii” de la judete, cu ce “indieni” isi vor umple organigramele pentru a obtine cu chiu cu vai o filiala, oricat de mica? Mergand pe paradoxul „fuziunii”, tare mi-e teama ca in toamna sa nu avem un paradox si mai dihai, ca numarul alegatorilor sa fie mai mare ca numarul populatiei!

PS: Nicusor Dan a facut cunoscuta tinta electorala a USR la parlamentare. Daca incerci sa intelegi de unde si cum va obtine atatea voturi, te ia durerea de cap! De unde va scoate procentul de 10 % acest Pristanda al voturilor?! O mai fi in dictionare cuvantul decenta?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: