Facatura Sky News: O lovitura data onoarei si profesionalismului. Nu in ultimul rand, relatiilor bilaterale. Scopurile de denigrare a unui aliat si de posibila diversiune de abatere a atentiei de la traficantii de arme reali sunt deplorabile

De ce vrea Marea Britanie sa rupa axele dintre Londra si Bruxelles, dintre Londra si alte capitale europene, intre care si Bucuresti, si relatiile dintre insula si continent? Ce vrea sa demonstreze sau sa obtina? Ca toti acesti respinsi si umiliti nu se ridica la maretia sa regala, anglo-saxona sau coloniala?

Recentul reportaj “Criminal Gang Selling Military Weapons”, realizat de jurnalisti de la postul de televiziune Sky News si difuzat de postul respectiv pe 7 august, in care se prezinta presupusi traficanti de arme romani, este o facatura, un produs al unui scenariu de redactie, politic sau chiar al unui serviciu de informatii.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/07/sky-news-traficanti-din-romania-dispusi-sa-vanda-arme-cumparatorilor-din-europa-occidentala-11-45-11

Imprecizia, incompletitudinea si incorectitudinea informatiilor prezentate in reportajul Sky News, cat si concluziile tendentioase care nu sunt sustinute de informatiile din ancheta jurnalistica, amintesc stanjenitor de practicile propagandistice comuniste, cand agentii de influenta sau radicalizare plecau pe teren cu “concluziile” dinainte facute de birourile politice, urmand ca dupa aceea sa se gaseasca si sa se vina cu “argumentele” si “demonstratia”.

http://www.agerpres.ro/justitie/2016/08/08/horodniceanu-despre-ancheta-sky-news-nu-excludem-o-tentativa-de-discreditare-armele-par-a-fi-de-vanatoare-10-23-44

http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/09/ambasada-romaniei-la-londra-drept-la-replica-postului-sky-news-si-sesizare-a-autoritatii-britanice-de-reglementare-in-comunicatii-17-51-06

Pe langa vizibilul obiectiv, al acestei operatiuni media, de a proiecta o imagine negativă a României în rândul publicului britanic, un al doilea obiectiv nu poate fi exclus, din moment ce s-a ajuns la primul, cu atata consum de imaginatie si de resurse.

Dimpotriva, este foarte probabil sa fie vorba si despre o diversiune prin care sa se sugereze o directie falsa din care chipurile ar veni furnizorii de arme pentru terorism si razboaie, implicit responsabilitatea pentru ororile terorismului si razboaielor. De aceea, denuntarea murdariei acestor scopuri si mijloace si obtinerea retractarilor si scuzelor de rigoare din partea responsabililor britanici trebuie sa fie demersuri intreprinse cu fermitate si duse pana la capat de catre partea romana.

Actualizare, 10.08.2016. Un post de televiziune sau un ziar care devine o oficina isi pierde credibilitatea. Media e precum o banca, fara capitalul de credibilitate nu te (mai) baga nimeni in seama.

Noi cercetari ale autoritatilor romane au scos la iveala ca intermediarul între presupușii traficanți și jurnaliștii de la Sky News și-a recunoscut la audieri fapta condamnabila.

Reportajul „a fost aranjat”. Jurnaliștii i-au platit pe presupusii traficanti si le-au indicat ce să spună la filmare. Operatiunea de intoxicare a Sky News este demna de un James Bond 007. Cui prodest?

http://www.agerpres.ro/justitie/2016/08/10/alerta-sapte-perchezitii-diicot-la-targu-mures-si-bistrita-nasaud-in-urma-reportajului-sky-news-surse–08-50-04

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: