Unui comentator “uluit”: La aniversarea a 100 de ani, folosirea numelui lui Neagu Djuvara ca o prastie politica este un sacrilegiu

Pentru a inceta cu simularea “uluielii”, aflati ca tehnica transferului egotist de atentie si valoare, prin recursul la un pretext de omagiere, este binecunoscuta in arsenalul de PR, ca o modalitate de gonflare publica a ego-ului. Ea prinde unde exista mai putina instructie, din pacate.

Personalitatile culturale autentice o resping ca penibila si benigna, considerand ca intre un egofil si un iubitor al cultului personalitatii nu exista o diferenta prea mare.

In mod evident, venirea cu umbrele unor exemple politice pe imaginea unui omagiat nu-si are in niciun fel locul si rostul intr-un moment aniversar, este o umbrire a luminii. Este scandalos ca, la o varsta a impacarii cu Lumea si cu Dumnezeu, numele venerabilului ilustru Neagu Djuvara sa fie folosit ca o prastie politica. Este cinic sa se creada ca aceasta impietate trece neobservata sau ca este aprobata.

http://www.contributors.ro/cultura/spectator-angajat-neagu-djuvara-la-100-de-ani/

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-21233189-aniversarea-100-ani-viata-444-fragmente-memorabile-ale-lui-neagu-djuvara.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: