Trancaneala de august: Vin neoliberalistii?

He-he-he, coane Ghita Bizonu, cu sau fara stiinte politice toti apartinem regnului zoon politikon, fie ca recunoastem fie ca nu. Liviu Dragnea a fost adus in pozitia asta „tare neplacuta” de draguta noastra justitie „independenta”. Asa cum a facut si cu alti lideri neinregimentati sistemului neoliberalist, care este fraudulos prin origine si scopuri, ca un devalizator de banca.

Vei replica probabil ca neoliberalismul de la noi este fara neoliberalisti. Iti voi da dreptate, este o gena mutanta a comunismului, care si el a fost fara comunisti. Numai planul si facatorii lui, si unul si ceilalti de import, sunt neoliberalism pur sange, si, neindoielnic, navodul, plasa in care au prins colonia.ro (ca si alte colonii de altfel). Sa nu te lasi inselat de aparenta ca lepidoptera neoliberalista se va intoarce la stadiul inactiv de pupa, se ascunde doar pentru a inspira frica, dinapoia unei aparente inofensive este in stare de orice si de oricine.

Ma tem ca Dragnea este sau va fi un om slab, ca a cedat sau va ceda santajului politic, devenind o papusa perfecta in mainile dreptei, ale lui Klaus Iohannis de fapt si ale partidului sau, care va forma probabil „guvernul meu”. Sa nu ne miram, prin urmare, daca aceasta „papusa”, careia ii plangi de mila, va fi pusa de papusari in fruntea guvernului sau daca ii va coopta doar partidul la guvernare. Vorbesc ipotetic, spunand „daca”, deoarece unduirea lui Dragnea s-ar putea sa fie doar tactica, sa aiba un joc inteligent, de catifea, cu finalitate de contracarare a scenariilor post-alegeri ale dreptei.

Cat despre PSD, asa „handicapat” cum pare, va fi o excelenta acoperire si legitimare pentru un guvern al lui Iohannis, daca va fi atras sa faca parte din el. Masurile neoliberaliste pe care le va lua un guvern al lui Iohannis, si stim din timpul lui Traian Basescu cat de nepopulara este o guvernare neoliberalista, vor avea, in mod spectaculos, girul PSD, ca partid de „co”-guvernare.

Guvern pur de dreapta, zici? Poate unul facut de PMP, cu Basescu premier. Astia cel putin sunt singurii care si-au facut un plan de guvernare, nu i-l vor face altii din afara. Parerea mea este ca cel care a tot facut terapie cu flacara violet s-a vindecat la cap. Stii care este deosebirea dintre Iohannis si Basescu? Cea dintre “mutu fute pamantul” si “cainele care latra nu musca”. De aceea mi-as dori mai degraba un guvern de dreapta facut de PMP, cu Basescu premier, pe considerentul ca biciul tatane-tau doare mai putin decat al strainului. Uita-te la chestiile alea cu umbrele, s-ar parea ca ne-au fost bagate in casa pe muteste de Iohannis. Nu mai exista constitutie, parlament, guvern, referendum, opinie publica si toatea alea din ambalajul  pe care scrie democratie…??? Apropo, ai idée pe unde umbla unsul Domnului, de nu mai are nevoie de toate astea? Ma rog, nu i-am dat votul la instalare, dar i l-as da cu draga inima de mintenas plecare.

2 Responses to Trancaneala de august: Vin neoliberalistii?

 1. Ghita Bizonu' spune:

  Ce e aia „neoliberalisti”? In ce limba?!
  Neoloberali!
  Ins acum sa zic „neoliberalismul” asta este gioco di mano… adica uzurpeaza un nume . V Neoliberalismul (cartea) lui Stefan Zeletin …

  https://www.okazii.ro/neoliberalismul-stefan-zeletin-152086-a179737923

  Zi-le libertarieni sau anarhisti de dreapta… e mai potrivit!

  Neoliberalismul este cu titul si cu titul alt curent politic („liberalism der compromis” care implica , acepta, cere intervnetiaStatului in economie. Primu cu ideea uit ce englez secf XIX in „discursul de la palatul de Cristal”. Iti dau acest „pont” ca poate vrei sa cauti si sa „descoperi” )

  Apoi nu plang de mila lu Dragnea. Ins ail intege ca nu vrea labulau. Ce tu ai vrea?! Nici Pinta nu vrea.. Si ar mai fi cineva care nu vrea si are blogu i reconstructie (eu asa cred. Daca ar fi amicu meu i-as zice ca i-ar prii o aschimare de clima .. prin Azore, Mauritius samd. Ca prea a iesit din nou la iveala .. )

  Da tine minte:nu se egzista „liberalist” ci doar „liberal” Sau ma rog ar mai fi „liberatrieni” .

  Un rest vazusi : Neoliberalii ar trebui să facă o vizită la psihiatru
  http://m.cotidianul.ro/article.php?id=285938 ?

  Apreciază

  • Neoliberalismul, draga Ghita, este o „isma” globalista, adica ceva extremist, radicalist, un neoliberalism tavalugitor si fara frontiere, o extrema actuala a dreptei, care nu exista pe timpul lui Stefan Zeletin la anul hat! 1927 sau, ma rog, neoliberalismul la care se referea el nu era unul globalist sau finalist, de tip Fukuyama. Pentru a intelege mai bine, diferenta dintre neoliberal si neoliberalism este ca cea dintre global si globalism. Din nefericire, avertismentul „Vin neoliberalistii!” contine in el aceeasi detestare ca din „Vin comunistii!”.

   Neoliberalismul contemporan este raul neoliberal, obtinut prin absolutizare si normativizare, ca si comunismul. Nu te lua dupa Stiglitz, care le zice neoliberalistilor „neoliberali” pentru ca nu vrea sa-i puna in oala -„ismelor”, in care se afla si comun-ismul. Doctrinele astea politico-economice (pentru ca economia nu este stiinta, ci politica sau, mai corect spus, are un corpus stiintific, dar preponderenta este politica, care il interpreteaza si il aplica diferit de la o etapa la alta, nemaivorbind de speculatia politica) au si ele o viata a lor, se nasc, se maturizeaza, imbatranesc si mor, motiv pentru care o aceeasi doctrina din secolul XIX nu se mai potriveste si nu este identica cu una din secolul XXI, chit ca s-ar putea sa poarte acelasi nume.

   Sigur, eu sau tu nu am vrea la tuhaus, dar eu cel putin sunt o fiinta nevolnica, nu stiu daca as rezista fara compromis la santaj politic, dar uite ca sunt si oameni care au platit cu libertatea pentru ideile lor, mai ales, si asta ar trebui sa se retina, pentru ca aparau interesele celor multi. A propos de prietenul nostru, care cred ca este construit din stanca, de a reusit sa reziste la toate persecutiile mizerabile la care l-a supus regimul asta nenorocit… M-da, sper ca blogul ala sa fie reconstruit intr-un timp cat mai indelungat, e nevoie de un timp de reflectie in liniste, dar si de dedicare familiei…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: