Natiocratia: Un nationalism de centru

Gandirea politica trebuie sa fie neobosita in cautarea de formule inovative, care sa raspunda noilor etape politice si de guvernare ale Romaniei.

Pana in prezent, efortul de generare de noi alternative politice s-a concretizat in ideile tehnocratiei si partidelor mici si noi.

Tehnocratia a aparut ca o reactie la politicianismul de stanga si de dreapta, care a dus Romania spre extremele internationalismului (comunismul) si supranationalismului (neoliberalismul).

Fara indoiala, tehnocratia de guvernare, prin guvernul Dacian Ciolos, a fost un nou inceput izbutit, ca formula neutrala declarata, dar, efectiv, partial asumata, in urma confiscarii sale de catre presedintele Klaus Iohannis si PNL.

Tentativa de ducere a guvernarii in zona de centru de catre tehnocrati, printr-un guvern minoritar, care sa intruneasca sustinerea parlamentara atat a stangii cat si a dreptei, ramane o idée cu potential.

Zona de centru trebui sa fie in continuare explorata, in primul rand pentru faptul ca tehnocratia a mimat echidistanta fata de stanga si dreapta. In al doilea rand, pentru ca o formula politica si de guvernare de centru cuprinde in ea posibilitatea de a vindeca rana provocata de ruperea politica in Doua Romanii.

Realizarea unei Romanii unite ar putea veni din zona de centru, prin nasterea si/sau cresterea unui partid nationalist de centru, care sa aiba ca doctrina natiocratia.

Ce este natiocratia? Natiocratia este puterea natiunii, o formula politica nascuta din zona de centru a esichierului, care iese din schema traditionala de sciziune intre stanga si dreapta, dar care se bazeaza pe stanga si dreapta.

Natiocratia reuneste, prin urmare, oameni care vin de pe ceea ce continuam inca sa numim stanga si dreapta, o adoptare a unui nefericit cuantor de sciziune, dar care in timp va cunoaste o remisiune, pana la disparitie.

Natiocratia respinge cuantorul de sciziune ideologica stanga-dreapta, mostenit de la revolutia franceza, extragandu-si fortele si puterea din intregul social.

Felicit vizionarii arhitecti ai noului partid Alianța Noastră Romania (ANR), care au identificat corect perimarea vechiului criteriu ideologic stanga-dreapta, care practic este o ramasita a abominabilei lupte de clasa marxist-leniniste.

Din punct de vedere ideologic, partidul Alianta Noastra se situează în zona partidelor cu doctrină națională creștină și conservatoare.

Nationalisti, in sensul moderat si autentic al cuvantului, care a fost depreciat si deturnat semantic de internationalisti si supranationalisti, cat si crestini si conservatori se afla in intreaga sfera sociala, nu doar intr-una sau alta din emisfere. Alianta Noastra isi va extrage deci puterea din intreaga societate.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/08/26/comunicat-de-presa-alianta-noastra-romania-14-26-51

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Marian-Munteanu-despre-prioritatile-Aliantei-Noastre-Romania-Il-am-mai-intai-in-vedere-pe-Hristos.-Dupa-aceea-mai-am-in-vedere-poporul-roman-si-abia-la-urma-putem-discuta-de-calcule-electorale.-Primele-doua-NU-sunt-negociabile-135970

Un alt partid nou natiocrat, zamislit in zona de centru, este Partidul Romania Unita (PRU), care a obtinut la alegerile locale 0,6%, care se anunta un important partid al Romaniei viitoare.

PRU a inceput deja sa atraga lideri si personalitati grele ale politicii nationale, care pun accentul pe mandria de a fi roman, pe un capital romanesc puternic, pe valori nationale europene, care scot nationalismul din zodia antieuropenismului si europenismul din zodia antinationalismului, asezandu-le intr-o relatie noua, de convietuire armonioasa si de cooperare rodnica.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/08/25/mirel-palada-purtator-de-cuvant-si-director-de-comunicare-al-partidului-romania-unita-21-28-34

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21249886-victor-ponta-despre-zvonurile-privind-plecarea-din-psd-tara-alta-echipa-nu-tenteaza-transfer.htm?nomobile=

Partidele noi sunt partide de schimbare, nu prin rupturi iruptive sau disruptive numite revolutie, ci prin schimbari progresive, cantitative si calitative, numite evolutie.

Dupa esecul dramatic al partidului mic si nou M10, datorita pozitionarii servile in marea si vechea albie a dreptei supranationale, partidele mici si noi din zona de centru au sansa de a se desprinde de statutul de servitoare ale sciziunii sociale in stanga si dreapta.

Prin realizarea unei Romanii unite si aliate cu intregul social, de la concept si pana la fapte inclusiv, micile si noile partide din zona de centru pot deveni cei mai puternici vectori ai natiocratiei.

Intrebarea e, se va gasi vreun mare lider politic, care prin faptele de guvernare se bucura de recunoastere, prestigiu si autoritate in societatea romaneasca, sa se aseze in fruntea unui partid natiocrat? A unei natiocratii care sa puna capat expectativei sau mimarii reformelor?

4 Responses to Natiocratia: Un nationalism de centru

 1. Ghita Bizonu' spune:

  da niste minusuri cum dau?

  Apreciază

  • Draga colega, ar fi necesar un colocviu pentru a gasi cele mai bune raspunsuri. Nationalismul din noua lume a globalizarii trebuie redefinit si reprogramat, in asa fel incat racilele nationalismului din secolul trecut, izolationismul, conflictualismul si suprematismul sa nu-si mai gaseasca locul in Europa. Nationalismul trebuie sa se reafirme ca dialogant, cooperant, integrativ, prietenos si echitabil, fara pretentia de a obtine de la celalalt/ceilalti avantaje unilaterale.

   Vechea adversitate dintre nationalism si europenism va fi depasita numai daca aceste miscari politice vor lua loc la aceeasi masa si isi vor da mana, recunoscand ca au acelasi stapan, cetateanul national si european, si angajandu-se sa-i slujeasca impreuna interesele.

   Identitatea este nucleul comun al nationalismului si europenismului, identitatea Natiunilor in Europa si identitatea Europei in Lume. Din punct de vedere al identitatii nationale si europene, nu exista Europa fara Natiuni si nu exista Natiuni fara Europa. Aceasta interdependenta naturala a fost puternic confirmata de impletirea Europei si Natiunilor in fata incercarilor migrationiste si teroriste.

   Noua lectie care trebuie invatata si in capitala europeana si in capitalele nationale este ca atunci cand se cere mai multa Europa se cere implicit sau trebuie sa se ceara explicit si mai multa Natiune. Aceasta este o lectie a supravietuirii.

   Existi atata timp cat ai o identitate si iti este respectata, incetezi sa mai existi cand nu o mai ai sau iti este cotropita. Identitatea este ca in biblie, “Eu sunt cel ce sunt”, care in lumesc si profan se poate traduce, cu referire la celalalt, ca “Tu esti cel ce esti”, o reciproca la care obliga alteritatea.

   Apreciază

 2. Ghita Bizonu' spune:

  Hm … natocartui ala de Marian Munteanu se plabge in cotifianul .. ca portuia a fost deschisa si purrcelu a iesit din curte. Insa dupa cater tin minte acum, vreo 26 de ani acelsi maeina dadea cu picvoru in portita sa o rupa

  Apreciază

  • In urma cu 26 de ani, toti eram narcotizati de ideologia Occidentului. Mai ales cei care atunci erau tineri, care acum se vad fugariti de Brexit sau opriti la poarta cu gaselnita „loteriei vizelor”. Nici acolo, ca nicaieri, cainii nu umbla cu covrigii in coada. Cel putin Marian Munteanu a devenit un hiperlucid, spre deosebire de cei, fie ei tineri sau batrani, care au cazut prada sevrajului, dupa risipirea „visului” occidental.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: