De teama Unirii, care i-ar aduce pierderea functiei, ambasadorul SUA la Chisinau a facut o declaratie stupefianta, ca de politica personala: Republica Moldova nu este Romania, ci trebuie sa ramana un stat suveran si independent

Republica Moldova nu este Romania, ci trebuie sa ramana un stat suveran si independent, in interiorul unor granite sigure, a declarat ambasadorul american de la Chisinau, James Pettit, intr-un interviu acordat Moldova 1 cu ocazia Zilei Independentei, scrie News.ro.

„Alaturarea Romaniei de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici in Moldova”, a afirmat diplomatul american, pledand pentru o cooperare mai buna intre clasa politica de la Chisinau si populatie, care sa se bucure astfel de o tara mai buna.

El a indemnat insa ca tara sa urmeze in continuare o cale europeana: „Moldova nu este Romania, Moldova isi are propria sa istorie si propriile sale provocari, printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica cu oameni care vorbesc limbi diferite si desigur, mai este si problema transnistreana, care nici macar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special in cadrul Republicii Moldova.”

Republica Moldova a sarbatorit sambata 25 de ani de la declararea independentei fata de Moscova. Nu este exclus ca prin declaratia sa ambasadorul american sa fi dorit sa fie “corect politic” fata de tara in care este acreditat, la care il obliga evenimentul de aniversare a independentei fostei republici sovietice. Este insa limpede ca declaratia lui James Pettit a fost incorecta politic fata de Romania, partener strategic si aliat al SUA, dar si, involuntar, de ostilizare a relatiilor dintre cele doua state romane. Un diplomat profesionist stia cu certitudine cum sa evite aceste doua lucruri neplacute.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21252305-ambasadorul-sua-chisinau-republica-moldova-nu-este-romania-trebuie-ramana-stat-suveran-independent.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: