De necrezut, o bantuie ambitia de marire politica: Academia Romana nu mai vrea sa fie ONG!

Am crezut ca numai politicienii alearga dupa titluri stiintifice si diplome academice, care sa-i ajute sa se catere mai bine pe scara puterii. M-am inselat. De necrezut, dar de aceasi boala pare sa se fi molipsit si Academia Romana, care, vorba ceea, serviciu contra serviciu, ii cere si ea politicii patalama de acces la putere, ca doar n-o fi mai prejos. Ori, poate nu toata Academia, ci doar academicienii mai mistutiti de ambitii politice.

Academia Romana a postat pe site-ul sau o propunere de de modificare a legii de organizare si functionare in care cere drept de initiativa legislativa, asa cum, acum, au doar Parlamentul si Guvernul. Mai mult, propunerea legislativa introduce prevederea ca titlul de presedinte al Academiei Romane sa fie asimilat ca rang si salarizare functiei de Ministru, in timp ce vicepresedintii sa fie asimilati ca rang si salarizare functiei de Secretar General al Guvernului.

Va dati seama ce s-ar putea alege de Academia Romana daca va renunta sa mai faca parte din societatea civila si va intra in cârd cu politica, cum s-a intamplat cu fostul Consiliu National pentru Stiinta si Tehnologie (CNST) si “academiciana” Elena Ceausescu? Daca tot sunt unii academicieni devorati de ambitia de a fi asimilati cu ministrii, de ce sa fie niste parati si nu unii autentici, ca doar piata electorala este libera pentru oricine? Poate pentru ca unii nu vor trece in veac de un scrutin?

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21254680-academia-romana-cere-schimbarea-legii-functionare-vrea-drept-initiativa-legislativa-rang-salarizarea-ministru-pentru-presedintele-academiei-indemnizatii-echivalenta-salariul-maxim-unui-profesor-univer.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: