Sunt pe liste de plata cu bani straini? Atena, scena unor violențe comise de protestatari greci pro-imigranti si pro-refugiati

Aproximativ 200 de persoane s-au dedat la violențe în centrul Atenei în prima parte a zilei de marți, după demonstrațiile pașnice care au avut loc în favoarea drepturilor migranților și ale refugiaților, relatează agenția DPA.

În imaginile televiziunii elene ERT se vede cum poliția face uz de grenade asurzitoare și lacrimogene pentru a dispersa persoanele violente, care dădeau foc la tomberoane și aruncau cu cocteiluri molotov și pietre asupra forțelor de ordine. Un agent de circulație a fost internat în spital, după ce a fost agresat de către persoane violente neidentificate.

Desigur, in democratie oricine are dreptul sa protesteze pasnic. Dar protestatarul care se deda la violente nu este democrat. Evident, 200 de protestatari sunt nesemnificativi ca numar, dar violenta lor reprezinta un afront grav la adresa democratiei si a populatiei de circa 11 milioane a Greciei (2011), care are dreptul la securitate civila.

De ce o minoritate atat de mica si de violenta se disociaza de majoritatea covarsitoare in privinta stavilirii si controlului exodului de migranti si de refugiati?, cand acesta tangenteaza securitatea nationala a Greciei, iar in tara vecina, Turcia, au loc atatea acte teroriste straine este, fara indoiala, o intrebare nu numai de bun simt ci si de interes sociologic.

O ipoteza, daca nu de siguranta nationala cel putin de utilitate statistica, pentru ca in statistici se citesc trendurile, ar merita cercetata. Sunt oare acesti anarhisti politici pe statele de plata ale oengeurilor cu finantare straina si multinationalelor, ultimele fiind cele mai practicate “offshore”-uri de catre companiile straine? Se stie ca multi absolventi ai serviciilor de informatii straine impaneaza ca investitori straini astfel de structuri.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/30/grecia-centrul-atenei-scena-unor-violente-comise-de-catre-aproape-200-de-persoane-13-19-48

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: