Un trofeu de razboi, controversat: Rusia si SUA isi revendica eliminarea viceliderului Daech. Cine are nevoie de o minciuna de imagine?

Abu Mohammed al-Adnani Foto: Captura YouTube

O disputa mai putin obisnuita in razboiul antiterorist din Siria a atras in aceste zile atentia opiniei publice internationale. Rusia si SUA sustin, fiecare separat, ca l-a ucis pe Abu Mohammed al-Adnani, numarul 2 al gruparii teroriste Stat Islamic.

Marți, un oficial american al Pentagonului a declarat, sub acoperirea anonimatului, că Abu Muhammad al-Adnani a fost vizat de o lovitură a coaliției internaționale conduse de SUA, in apropiere de Al-Bab, la nord-est de Alep.

Moartea purtătorului de cuvânt al jihadistilor, Abu Muhammad al-Adnani, în provincia Alep din nordul Siriei, in momentul cand acesta “inspecta operatiuni militare”, a fost anuntata lapidar, marti, de Statul Islamic, care nu a precizat nici data, nici circumstantele.

Viceliderul jihadist, considerat de serviciile occidentale de informatii drept „ministrul atentatelor” SI, s-a facut cunoscut prin cerinta ca partizanii sai sa treaca la actiune in tarile lor de origine folosind orice arma disponibila (cutit, pietre sau masini).

Ministerul rus al Apărării a anunțat, miercuri, că Adnani a fost ucis, marți, în lovituri aeriene ale aviației ruse în Siria, liderul jihadist fiind unul dintre cei 40 de rebeli uciși în loviturile aeriene lansate în regiunea Maaratat-Umm Khaush, în provincia Alep.

Despre declaratia Moscovei ca Al-Adnani a fost eliminat de raidurile aeriene ruse, un oficial american din domeniul Apararii, care nu si-a dezvaluit identitatea, a afirmat ca “Aceasta revendicare a Rusiei este o gluma”.

Care este adevarul? Probabil ca vom afla cine este autorul real al eliminarii lui Abu Muhammad al-Adnani, unul dintre cei mai importanți lideri ai grupării Stat Islamic, daca vom analiza, ca in romanele politiste, cine si de ce ar avea nevoie de un palmares fals.

http://www.mediafax.ro/externe/oficial-american-afirmatia-ca-al-adnani-ar-fi-fost-eliminat-de-raidurile-aeriene-ruse-este-o-gluma-15637691

http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/31/rusia-anunta-ca-l-a-ucis-pe-purtatorul-de-cuvant-al-si-abu-muhammad-al-adnani-in-siria-15-29-13

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: