Hangzhou: Sansa de a fi tu insuti nu este o umilire

Presa de scandal vuieste ca Barack Obama ar fi fost “umilit intentionat” de chinezi, la sosirea la summit-ul G20, care are loc la Hangzhou, in China.

Președintelui Statelor Unite nu i s-a întins obișnuitul covor roșu la aterizare, nu s-a găsit pentru el o scară și a fost nevoit să se dea jos din Air Force One pe o ieșire de urgență. Abilitatile de scoborare prin “burta “ avionului nu l-au facut insa pe Obama de rusine.

Cat priveste covorul rosu, un farafastac oriental, provenit din Persia, patria barbara a tesutului de covoare, probabil ca nici nu trebuia pentru un occidental rasat, pragmatic si fara ifose. Nemaivorbind ca in spatiul euroatlantic (Grecia), cinstea covorului rosu era rezervata numai zeilor.

Dupa coborarea pe pista aeroportului, președintele american a nimerit în plin conflict între membrii delegației sale și autoritățile chineze. Presa americană se afla sub una dintre aripile avionului Boeing 747, pentru a urmări coborârea președintelui, ceea ce pare sa fi fost o incalcare a protocolului chinez, ca loc de asteptare si limita de curtoazie.

Acest lucru a provocat intervenția precipitată a serviciilor de securitate chineze. Un agent chinez s-a dus la ziariști și, cu voce tare, pentru a fi auzit in zgomotul motoarelor, le-a cerut sa plece de acolo cât mai repede. O responsabilă de la Casa Albă, a intervenit, spunandu-i ca este vorba de un avion american și despre președintele Statelor Unite.

Agentul chinez nu s-a lăsat însă impresionat și a replicat cu si mai multi decibeli, în engleză: „Aici este țara noastră. Este aeroportul nostru!”. În focul evenimentelor, agentul a încercat chiar să o împiedice pe Susan Rice, consiliera pentru securitate a Casei Albe, să ajungă la convoiul de mașini al președintelui. Consilierii si ziaristii americani au incercat, neprotocolar dar fara succes, sa fie parte a unor onoruri de primire care ni li se adresau, Obama trebuia sa fie el insusi.

http://www.evz.ro/obama-umilit-intentionat-de-chinezi-la-sosirea-la-summit-ul-g20.html

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: