Premierul israelian Netanyahu: Vizita in Olanda pentru a da pe pustiu terorismul islamic

Pregatitor, imagistica antitero si ritualul tapului ispasitor au functionat fara cusur. Un comunicat al biroului premierului israelian a anuntat ca Benjamin Netanyahu efectuează, marți, o vizită, de două zile, în Olanda, consacrată luptei contra “propagării terorismului islamic”.

”Europa se confruntă cu marea provocare reprezentată de propagarea terorismului islamic extremist. Voi discuta cu interlocutorii mei despre contribuția foarte importantă a Israelului la lupta contra acestui terorism”, se subliniază în comunicat.

În cursul acestei vizite, premierul Netanyahu se va întâlni cu omologul său olandez Mark Rutte și cu membri ai Comisiei de afaceri externe a parlamentului olandez și va fi primit de regele Willem-Alexander al Olandei.

Cu puțin timp înaintea vizitei, un responsabil israelian a anunțat că pentru prima dată Israelul a acceptat să primească un “grup de lucru” al Curții Penale Internaționale, instanță cu sediul la Haga.

CPI este chemată să decidă dacă lansează sau nu o anchetă pentru crime de război în legătură cu ofensiva desfășurată de Israel contra mișcării palestiniene radicale Hamas în Fâșia Gaza în 2014.

Confruntările din iulie și august 2014 între armata israeliană și Hamas s-au soldat cu moartea a 2.251 de palestinieni (dintre care 551 de copii) și 73 de israelieni, dintre care 67 de militari, conform datelor ONU.

Nu este exclus ca subiectul Haga sa fie un scop al vizitei lui Netanyahu in Olanda.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/06/vizita-a-premierului-israelian-in-olanda-concentrata-pe-lupta-contra-terorismului-09-26-02

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: