Cel mai creditat lider in alegeri, tinta bipartizanismului politico-electoral

Un ciudat bipartizanism electoral, stanga-dreapta, s-a inregistrat, duminica, pe scena politica romaneasca. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si europarlamentara Monica Macovei, fondatoarea partidului M10, se intalnesc in mesaje la adresa aceluiasi candidat-tinta.

Liviu Dragnea a declarat, la Tebea, ca Victor Ponta trebuie sa clarifice fara echivoc faptul ca nu sustine vreun alt partid in afara de PSD. „El trebuie sa clarifice fara dubiu fapul ca nu sustine alt partid. Este un lucru firesc, cinstit pe care trebuie sa-l faca orice membru PSD, care se implica in campanie, mai ales el”, a afirmat Dragnea, referindu-se la recentele speculatii legate de o eventuala inscriere a lui Ponta in Partidul Romania Unita.

Dupa regulile nescrise ale buneicuviinte fata de liderii predecesori care au fost remarcabili, Dragnea a riscat o declaratie umilitoare si o cerinta insultatoare fata de fostul sau sef de partid, care a adus servicii stralucite PSD-ului.

Din cealalta parte a esichierului, Monica Macovei a sarjat, la Realitatea TV, sustinand ca „Personajul Ponta si-a incheiat cariera si (…) ar fi cazul sa o incheie si in mod formal”. Obsesia Ponta-PRU-PSD este si mai devastatoare la Macovei, care spune ca „Acest PRU incearca sa pacaleasca lumea ca e un nou partid. Ca nu e PSD, ca nu e ALDE. Se vor uni si vor crea un mare bloc al penalilor in Parlamentul Romaniei. PRU nu este altceva, e doar o smecherie politica care va duce la crearea unui bloc penal impreuna cu PSD si ALDE”.

Care ar putea fi explicatia acestei convergente bipartizane? Sa fie o convergenta a unor grupuri de interese de pe stanga si de pe dreapta esichierului? Un bipartizanism al coruptiei? Or fi avand dragnismul si macovismul aceeasi stapani? O fi vorba de o miscare comuna, cu radacini in partide, media, institutii, de genul gulenismului din Turcia? Adica de sorosismul din Europa de Est? Sau or fi doar frici personale de eclipsare, ale unor candidati mai putin competitivi in alegerile parlamentare?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: