Linie politica: Unitatea face victoria

Caderea la pace a liderilor formal si informal ai PSD in privinta ramanerii in partid a celui de-al doilea si a candidarii acestuia pe listele social-democratilor are valoarea unei linii politice pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Aceasta linie politica se refera la necesitatea ca cele doua grupari de influenta din PSD, una a lui Liviu Dragnea, presedintele in exercitiu al partidului, si alta a lui Victor Ponta, fost sef al partidului si guvernului, sa coabiteze ideologic in cadrul partidului dar sa fie unitare organizatoric si electoral pentru a asigura victoria PSD in alegerile din iarna.

Fara coabitarea nuantelor ideologice privind suveranismul (identificat uneori in mod gresit cu un anumit tip de nationalism), care separa cele doua grupari, ar fi existat un risc major, desi ar fi tinut de amatorism politic, de scindare a partidului, de fragmentare si migrare a voturilor, care ar fi fost o pierdere de neiertat pentru stanga.

Trecand peste orgolii, planuri personale sau divergente politice, Dragnea si Ponta au identificat cu responsabilitate si in mod corect obiectivul de etapa, de precampanie si campanie electorala, ca PSD sa se prezinte in alegeri ca un partid unit si hotarat. Cel mai mare partid din Romania va ramane in felul acesta si cel mai mare ca numar de voturi in alegeri si de mandate in Parlament.

“Trebuie să fim uniți ca să câștigăm”, a scris sambata fostul premier Victor Ponta pe Facebook, raspunzand si intarind mesajul presedintelui partidului, Liviu Dragnea, din seara precedenta.

Pe 15 si 16 decembrie urmeaza sa se intruneasca CExN al PSD, unde se va discuta situatia lui Ponta, aflat sub control judiciar, si candidatura acestuia pentru inca un mandat de parlamentar social-democrat. Practic, se va oficializa linia politica in alegeri.

Reuniunea social-democratilor va fi de urmarit si din alt punct de vedere. Liviu Dragnea a afirmat ca PSD trebuie sa faca o “exceptie” de la Codul de Conduita in cazul lui Victor Ponta. „Exceptia”, un mesaj de vasalizare sau un risc de vulnerabilitate?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: