Va fi Victor Ponta ministrul Finantelor in viitorul Guvern Liviu Dragnea?

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Țebea, că l-a întâlnirea pe care a avut-o zilele trecute cu Victor Ponta, cand au convenit o conduita politica unitara in alegeri, i-a solicitat fostului premier să coordoneze și să prezinte partea din programul de guvernare al partidului care se referă la finanțele publice.

Desi Dragnea a spus ca solicitarea lui nu ar avea vreo legatura cu chestiunea functiilor pentru viitorul guvern, in general cand vine momentul de propuneri de ministri acestea ii vizeaza pe cei care au coordonat elaborarea schitelor de politici domeniale, pentru proiectul integrat al programului de guvernare al partidului.

Totusi, sarcina de partid pe care Dragnea i-a dat-o lui Ponta, ca acesta sa coordoneze proiectul de guvernare in domeniul finantelor publice, atrage dupa sine, cel putin la nivel speculativ, cateva comentarii. In primul rand, este vorba de o subutilizare a fostului premier, din punct de vedere al unei experiente mai degraba integrative decat sectoriale, sau, in ultimul caz, de neadecvare.

Desi cred ca un premier este la fel ca un presedinte, cine a fost o data pe functie nu agreeaza si nici nu este o valorificare publica sa mearga pe o pozitie inferioara, trecand peste mi se pare a fi fost mai adecvat ca Victor Ponta sa fi fost un coordonator general al proiectului programului de guvernare, ori, mergand pe acelasi principiu al adecvarii, chiar daca minime, macar al proiectului pe justitie, in niciun caz pe finante.

Nu este vorba, pe solicitarea lui Dragnea, de a lua in discutie pozitia de ministru de finante ca atare, care este foarte puternica in orice guvern, ci posibila ei inadecvare, poate chiar ca o intentie de marginalizare, in doi pasi, avand in vedere ca inadecvarile sunt primele remaniabile. Nu speculez mai mult, dar asta cu Ponta coordonator la finante e tare necomestibila.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: