Boala lui Hillary Clinton ar putea tulbura perspectiva electorala: SUA, in pragul alegerilor cu un singur candidat?

Duminică, Hillary Clinton a părăsit ceremonia de comemorare a victimelor de la 11 septembrie întrucât i s-a făcut rău din cauza căldurii, potrivit echipei sale de campanie. Ulterior, medicii au diagnosticat-o cu pneumonie, aducand in discutie, ca factor favorizant, grupa de varsta de peste 65 de ani. Ca urmare, campania electorala a lui Hillary Clinton va suferi o sincopa serioasa, intr-o etapa serioasa. Turneul electoral din California a fost anulat.

Cu sau fara reducerea dinamicii de campanie a candidatului democrat, Hillary Clinton, cele mai multe analize din ultimul timp il dau castigator pe candidatul republican, Donald Trump. Acest nou trend de perceptie se observa nu numai la consilierii de campanie si in modul cum il “impacheteaza” pe candidatul republican cu mesaje de politica externa, ci el a inceput sa se instaleze, insidios, si in randul institutiilor statului, care par sa se lase furate de aceeasi idée. O rasturnare imagologica ireversibila ar inchide cercul.

Nu victoria lui Trump mai este in topul prognosticurilor, ci posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare cu un singur candidat. Daca problemele de varsta si de sanatate ale lui Hillary Clinton se vor multiplica sau agrava, o ipoteza a retragerii acesteia din cursa electorala nu mai pare atat de neplauzibila. Ca in orice, teoria conspiratiei a inceput deja sa vada in boala lui Hillary Clinton un viclesug motivational. Insa intr-o cursa electorala pot aparea si probleme care nu mai tin de vointa, ci de putinta, daca aceasta din urma da semne de slabiciune. O alta ipoteza care a inceput sa fie vehiculata dupa imbolnavirea lui Hillary Clinton se refera la posibilitatea unor alegeri cu un candidat-iepure, cum inevitabil ar deveni un candidat bolnav care ar ramane in competitie. Oricare din ipoteze va afecta standardul alegerilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: