“Acadeaua” UKIP: Partidul eurofob si antiimigratie britanic se “indulceste” alegand-o pe Diane James ca succesoare a lui Nigel Farage

Diane James îi succede lui Nigel Farage la conducerea partidului eurofob și antiimigrație Ukip din Marea Britanie, transmite vineri France Presse.

Ea a fost desemnată lidera formațiunii în cadrul congresului anual de la Bournemouth (sudul Angliei) al Partidului pentru Independența Regatului Unit (Ukip), devenit cea de-a treia forță politică din Marea Britanie după ce a obținut votul a 3,8 milioane de britanici (12,6 % din voturi, dar un singur deputat) la alegerile legislative din mai 2015.

Nigel Farage, cofondator al Ukip în 1993, și-a anunțat, spre surpriza generală, demisia la câteva zile după votul britanicilor în favoarea ieșirii țării lor din Uniunea Europeană pe 23 iunie, apreciind că ”și-a îndeplinit misiunea”.

Alegerea unei femei in fruntea Ukip este un semnal net de indulcire, poate si de flexibilitate, a leadershipului si a partidului, care vine dupa acreala si intoleranta lui Farage.

Aducerea lui Diane James in fruntea ukipistilor ar putea sa se inscrie in aceeasi strategie „compensativa” (cu tot ce inseamna acest cuvant), care a determinat propulsarea Theresei May la carma conservatorilor, in locul lui David Cameron.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/16/marea-britanie-diane-james-succesoarea-lui-nigel-farage-la-conducerea-ukip-15-52-50

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: