Efect pervers, dar de bine: Tiganii golesc Romania, cerand azil politic in SUA

Efectele perverse sunt consecintele unor decizii sau fapte luate sau savarsite pentru a face un bine, dar care pe termen lung se transforma in rau, ori determina alte reactii secundare negative, neprevazute.

Nu am crezut sa fie posibil si invers, ca un lucru rau sa devina in timp unul bun. Mi-am format insa o alta parere, afland cum neridicarea vizelor americane pentru romani are si un efect pervers, dar care da bine pentru viitorul Romaniei (sic!).

Grupuri de rromi, ghidate de calauze mexicane, trec din ce in ce mai des granita dintre Mexic si SUA, se predau patrulelor Pazei de Frontiera si solicita azil in Statele Unite, invocand ca sunt persecutati de catre autoritatile romane, scrie Chicago Tribune.

Nu se poate garanta ca in stirea respectiva nu este o mana politica, poate chiar de prin preajma, ecourile unor afirmatii tendentioase inca nu s-au stins. A crea un fals factor de presiune e o idée pe care pe unii ii preocupa de dimineata pana seara.

Informatia ar fi avut relevanta daca ar fi fost vorba de un exod al rromilor spre SUA, asemanator fluxurilor de imigranti spre Europa. Oricum, statistica infractiunilor si nota de plata a contribuabilului roman pentru ajutoare sociale vor scadea. Asa ca, tot raul visa waiver, spre bine.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21303322-din-mai-multi-romi-cer-azil-sua-invocand-ostilitatea-tarilor-europene-val-neo-nazism.htm

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: