Tactica “simetrizarii asimetriei”: HRW acuză regimul sirian și organizatia terorista Statul Islamic că au folosit arme chimice în Alep

Thumbnail for version as of 09:17, 5 November 2015Forțele guvernului sirian și jihadiști ai organizației Stat Islamic au comis noi atacuri cu arme chimice în și în jurul orașului Alep în lunile august și septembrie, potrivit Human Rights Watch (HRW), un privat ONG american pentru apărarea drepturilor omului, infiintat de Jeri Laber, Robert L. Bernstein, Aryeh Neier, in 1978, cu sediul la New York.

HRW atribuie in mod diferentiat atacurile cu arme chimice. Fortele guvernamentale ar fi atacat cartiere din Alep, controlate de rebeli, cu butoaie cu bombe care contineau substante chimice, provocand morti si raniti civili. Despre atacul chimic comis de organizația terorista Stat Islamic, ONG-ul american HRW spune ca acesta e “presupus” si ca “a avut loc departe de orașul asediat”, neprecizand daca au fost sau nu victime.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/28/hrw-acuza-regimul-sirian-si-organizatia-stat-islamic-ca-au-folosit-arme-chimice-in-atacuri-16-05-05

 HRW a fost criticata in repetate randuri de partinire si de faptul ca rapoartele sale sufera de influenta nejustificata a politicii guvernamentale a Statelor Unite. Nu ar fi ceva surprinzator, avand in vedere ca George Soros, controversatul miliardar american care finanteaza nu mai putin controversata Fundație pentru o Societate Deschisă, este cunoscut prin cele mai mari donatii pe care le-a facut catre HRW.

De altfel in 2010, The Times of London a dezvaluit ca principala cauza pentru care oengeul newyorkez HRW este “eclipsat” este dependenta de donatori bogați, cărora le place să vadă ca rapoartele organizației fac titluri. Ceea ce pare nou, acum, din partea HRW privind Siria este tactica “simetrizarii asimetriei” din rapoartele sale, prin care fortele teroriste ale Statului Islamic sunt puse pe acelasi plan ca vinovatie cu fortele guvernului national de la Damasc, ceea ce este o identificare perfecta cu politica din teren a guvernului american. Practic, scopul urmarit prin tehnica de manipulare care sustine ca toti sunt vinovati sau la fel de vinovati este ca singurul sau principalul vinovat sa para mai putin vinovat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: