SUA: De ce luna viitoare americanii il vor alege presedinte pe Donald Trump

Evaluarea sumbra a “mostenirii” Obama-Clinton are toate confirmarile de realism, interne si externe.

http://www.contributors.ro/editorial/ganduri-sumbre-din-d-c/

Pe Hillary Clinton nu a ales-o nimeni, si nici nu o va alege.

Intern, Obama si Clinton s-au afirmat ca doi minoritari ale caror rasialitate si etnicitate au jucat cel mai dramatic rol in epoca post-kennedyana, prin biciuirea politica si economica nemiloasa a marii majoritati a americanilor, care s-a vazut incolacita de saracia/saracirea extrema.

Apoi, zonele de infractionalitate interna, stimulate discret si protejate manipulativ de regimul “afro-evreiesec”, cum adesea l-a diagnosticat cu luciditate Donald Trump, au ajuns sa se impuna si sa fie impuse populatiei SUA ca o “patura suprapusa”.

In exterior, rasismul clicii minoritare s-a dezlantuit impotriva sirienilor si arabilor, provocandu-le distrugeri si suferinte chiar mai mari decat in perioada mincinoaselor razboaie “preventive”.

Sarcina lui Donald Trump de a schimba aceasta mostenire sumbra este enorma, dar nu imposibila. Intr-un fel sau altul, candidatul republican a inventariat de-a lungul campaniei sale electorale o serie de urgente, a caror prospetime nu a trecut pe langa urechile alegatorilor, ca in cazul mesajelor invechite ale rivalei sale.

Mesajele de politica sociala ale lui Donald Trump au sugerat ca razboiul intern va fi oprit, pentru ca americanii de rand sa nu mai conteze doar ca surse inrobitoare de munca, de impozite si de soldati, spre imbogatirea si gloria celor din varful piramidei sociale, care se comporta ca si cand ar fi in varful unui lant trofic.

Oprirea razboiului din Siria, prin lichidarea monstruoasei creatii teroriste “Stat Islamic”, a fost ferm si in mod repetat asumata de catre prezidentiabilul republican Donald Trump. La fel, bararea cursului spre un nou razboi rece, in care de aceasta data ulii razboiului nu ar fi decat ei singuri, lumea fiind satula de orbirea si asurzirea cu dusmani fictivi si vanatori de vrajitoare.

Donald Trump a dat semnale incurajatoare si privind punerea umarului la refacerea intregului numit “lumea globala”, prin abandonarea aberantei politici a sanctiunilor, care fractureaza liberalismul si globalizarea si aduce pierderi pentru toti. Nu au trecut neobservate nici criticile lui Trump la adresa celor care sunt “lacomi”, o luare de atitudine care da o speranta revenirii la cooperarea egala si reciproc avantajoasa cu toate natiunile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: