Ministrul de externe isi excede mandatul apolitic si provizoriu

Ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a declarat, la Digi 24, ca ia in calcul inlocuirea atasatilor economici din ambasade, motivand ca este nevoie de o „reimprospatare substantiala a resurselor umane alocate promovarii intereselor economice externe ale Romaniei”.

Declaratia de intentie a lui Comanescu a venit dupa ce vicepremierul Costin Borc a criticat faptul ca in reteaua externa au fost trimisi oameni pe criterii de prietenie sau de rudenie, pentru care alegerea ambasadelor ar fi fost facuta mai degraba pentru a le satisface interese turistice.

Intentia este fara indoiala buna, dar punerea ei in practica fara un mandat politic, cerut de o strategie de politica externa, care ca toate strategiile si deciziile pe termen lung este eminamente politica, ar excede statutul apolitic si provizoriu al guvernului tehnocrat. De ce se grabesc ME-istii, cand formula de guvernare tehnocrata, din care fac parte, este una de compromis, apolitica si provizorie, pentru decizii tactice si masuri de gestionare curenta? Pana la alegerile parlamentare mai sunt doar 10 saptamani. Sa aiba oare graba o explicatie electorala?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: