Dupa 27 de ani: Cat de relevanta mai este acuzatia de colaborare cu fosta Securitate?

Citesc, pe Contributors, un scurt articol al lui Vladimir Tismaneanu in apararea ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, despre care s-a publicat pe surse informatia ca ar fi semnat un acord cu Securitatea in studentie si ca si-ar fi turnat studentii:

http://www.contributors.ro/cultura/profesorul-mircea-dumitru-a%c8%99a-cum-il-cunosc-eu/

De acord cu cele scrise pana la cuvantul “nemernici” din final, care mi-a amintit de dezbaterea potentialilor vicepresedinti, Kaine si Pence, in care ultimul a afirmat despre campania democratilor ca a fost “o avalansa de insulte”. Romania este si ea in campanie electorala, in care se incearca sa se puncteze, evident in ochii lumpenilor si mediocritatilor, prin “performante” de imagine si replici memorabile, nu prin idei politice. Parca ar fi un dat, din pacate.

Nu il cunosc pe profesorul Mircea Dumitru, nu pot spune nici da nici nu in legatura cu insinuarile care circula despre domnia sa, sper sa fi fost un om onest si inainte de 1989. Ce pot spune sunt cuvintele lui Iosif Sava, auzite la una din emisiunile sale, prin care il cita pe un mare filosof, nu-i mai retin numele, ca toti oamenii ar purta o masca, pe care si-o scot arareori si pret de cateva clipe, pentru a lasa sa li se vada adevarata fata. Cred ca acel filosof nu a facut o generalizare, ci s-a referit la unii politicieni, la cei care au fata groasa ca o scoarta de calibanus.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: