Spectacol al violentei britanice in Parlamentul European: Bataia dintre doi eurodeputati UKIP, un simulacru? Ce scop sau mesaj ar putea ascunde?

Teatrul fricii UKIP, al extremistului Nigel Farage, care a impus Brexitul, s-a mutat de pe scena britanica pe cea europeana. La finalul unei reuniuni desfăşurate la sediul Parlamentului European, doi eurodeputati din cadrul formaţiunii radicale Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), s-au luat la bataie, in urma careia unul dintre ei a ajuns la spital, in stare apreciata, initial, ca fiind „grava”. Ulterior, s-a comunicat ca nu sunt consecinte medicale.

http://www.mediafax.ro/externe/eurodeputat-britanic-in-stare-critica-dupa-o-altercatie-cu-un-coleg-la-sediul-parlamentului-european-update-europarlamentarul-si-a-revenit-foto-15772162

Sunt mai multe indicii care alimenteaza suspiciunea unui simulacru de altercatie. Informatiile despre starea critica a victimei, Steven Woolfe, ca de altfel si despre celelalte detalii ale incidentului, au fost din surse britanice. Motivul altercatiei, ca Mike Hookem l-ar fi numit pe Steven Woolfe „o glumă”, este atat de ridicol si de stupid incat nici nu ar trebui luat in seama. Cand cei doi au decis să îşi dea jos sacourile pentru a se bate, au pozat in personaje de western, ducand in derizoriu imaginile proverbiale de gentleman si de calm englezesc.

Poate nici nu or fi britanici getbeget, ceea ce i-ar face niste farsori in Revolutia Brexit. Nu ar trebui sa ne miram, nici Revolutia Franceza si nici Revolutia Sovietica nu au fost facute de francezi si respectiv rusi getbeget. Dar va indemn sa priviti Brexitul ca o revolutie, pe care o recomanda atat UKIP ca agent radical al revolutiei, cat si ruptura radicala pe care a provocat-o in societatea britanica si deriva la care se expune sau este expusa insulara UK, prin ruperea sa voluntara de ancora continentala.

UKIP a devenit oaia neagra pentru multi britanici si chiar pentru unii lideri ukipisti. Președinta UKIP Diane James și-a anunțat marți demisia, la numai 18 zile după ce preluase conducerea acestei formațiuni politice anti-imigrație de la Nigel Farage. Într-o postare pe Twitter, James a explicat: „Este evident că nu am suficientă autoritate, nici susținerea tuturor colegilor mei membri ai Parlamentului European și a liderilor partidului pentru a implementa schimbările pe care le consider necesare și pe care mi-am bazat campania”.

Nigel Farage a redevenit lider al UKIP, deocamdata interimar. Nu este exclus sa aiba distribuit un nou rol, poate chiar de tap ispasitor. In zicala romaneasca despre cainele care nu pleaca din usa macelariei este mult adevar. Farage s-a intalnit cu Donald Trump, la un miting electoral din SUA, unde si-a livrat acelasi mesaj ipocrit despre “independenta”, desi Marea Britanie a fost absolut independenta in participarea la razboiul din invadare a Irakului. O manevra britanica de papusare a europenilor este posibila. Scandalagii nu sunt insa reprimiti niciodata in cluburile selecte. Pentru nefrecventabilii din UKIP, pe usa Parlamentului European ar trebui pus anuntul privind obligativitatea tinutei si comportamentului civilizate, asa cum orice local select londonez ii previne pe cei care vor sa-l frecventeze.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: