Jean-Claude Juncker recunoaste ca, in capitalism, vointa populara nu este sursa de drept: Apel la statele UE să respecte planul birocratic de repartizare a migranților

Cel mai relevant indicator al distantarii birocratiei de la Bruxelles de vointa populara este impunerea unor cote obligatorii de migranti tarilor membre, pe care popoarele acestora nu le accepta, din motive de identitate, suveranitate si securitate.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat vineri statele membre ale Uniunii Europene să respecte planurile de repartizare a migranților, subliniind că, în caz contrar, acesta ar fi începutul sfârșitului” pentru UE, transmite AFP.

Comisia Europeană a prezentat anul trecut un plan de repartizare a 160.000 de migranți, îndeosebi sirieni, în statele membre. „Unele țări membre nu-l aplică”, a declarat Juncker, care a participat la un colocviu la Paris. „Este începutul sfârșitului dacă regula stabilită, elaborată în mod democratic, nu este respectată de către statele membre”, a insistat șeful executivului european, vizând îndeosebi Ungaria.

„Dacă, de fiecare dată când un stat membru nu este de acord cu o decizie, organizează un referendum pentru a spune contrariul a ceea ce stabilește norma de drept (…), nu vom ajunge să gestionăm și să guvernăm Uniunea Europeană”, a adăugat el. Aceasta declaratie a fost prezentata de AGERPRES, azi, drept „DECLARATIA ZILEI”, care exprima un adevar spus doar pe jumatate. Cealalta jumatate este ca acelasi lucru se va intampla daca UE nu se reformeaza, nu se apropie de cerintele cetatenilor si nu face o sursa de drept din vointa populara, exprimata prin democratia reprezentativa a parlamentelor si democratia directa a alegerilor si referendumurilor.

Uniunea Europeană „se bazează pe drept”, a insistat Juncker. „Mă întristează foarte tare să văd că astăzi anumite state membre se evidențiază prin faptul că nu mai respectă norma europeană”, a mai spus șeful Comisiei Europene.

Ungaria a organizat duminica trecută un referendum privind cotele de refugiați, invalidat din cauza absenteismului. Premierul ungar Viktor Orban a anunțat marți că va cere parlamentului să voteze în favoarea interdicției privind „relocările colective” a migranților în țara sa. Liderii europeni amintesc cu regularitate autorităților de la Budapesta că sistemul de cote decis în 2015 se aplică tuturor statelor membre.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/07/jean-claude-juncker-face-apel-la-statele-ue-sa-respecte-planul-de-repartizare-a-migrantilor-13-56-03

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: