Articolul 5 al NATO: Un detonator si o plasa de siguranta pentru provocari?

O parte restransa a Occidentului vocalizeaza in crescendo pe tema pericolului celui de-al treilea razboi mondial. Daca cei care ridica ziduri de sanctiuni si revarsa rauri de propaganda atatatoare vor trece din domeniul potentialitatii in cel al realitatii, mijlocul pe care il vor folosi va fi fara indoiala provocarea, asa cum l-au folosit si pentru detonarea celor doua razboaie mondiale.

O intrebare nedumeritoare a fost pusa ministrului de externe german Frank-Walter Steinmeier de eurodeputatul conservator britanic Mark Pritchard. Steinmeier a fost întrebat de Pritchard dacă Germania va reacționa “slab sau puternic” în cazul în care un membru NATO ar fi atacat și dacă, conform Articolului 5, va avea în vedere lansarea unei acțiuni militare, de exemplu ca răspuns la o acțiune agresivă din partea Rusiei.

Răspunsul a fost conform: “Pot să vă răspund foarte pe scurt: va fi un răspuns puternic”, a declarat ministrul de externe german. Aparent, intrebarea europarlamentarului britanic a fost gratuita, raspunsul fiind continut in mod explicit in Articolul 5, care descrie mecanismul de apărare colectivă al alianței. Pentru o propaganda provocatoare nimic nu este insa gratuit. Inventarea dusmanului si isterizarea pericolului imaginar care i se atribuie dezvaluie o gandire provocatoare.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/13/germania-ar-da-un-raspuns-puternic-in-cazul-unui-atac-asupra-unui-membru-nato-steinmeier–17-24-30

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: