Afirmarea/revendicarea regionalitatii? Al treilea atac cu rachete asupra navelor americane din Marea Rosie

Marea Rosie este o mare de legatura, prin Canalul Suez, intre Marea Mediterana si Oceanul Indian. Ea este puternic tranzitata si stationata de fortele navale ale SUA, care, dupa invazia din Irak si criza in curs din Siria, sunt acuzate ca-si exercita influenta geopolitica in interesul Israelului.

Tarile arabe riverane Marii Rosii par sa-si fi redescoperit regionalitatea, ca si cele din Golful Persic, pe care au inceput sa si-o revendice si sa si-o afirme. Dupa incidentele din Golf dintre navele militare iraniene si cele americane, si Yemenul, care este ca un pinten la intrarea in Marea Rosie, isi reclama regionalitatea.

Distrugătorul american USS Mason a fost din nou ținta unor atacuri cu rachete din Yemen, sâmbătă, pentru a treia oară în ultimele zile, a informat Departamentul Apărării Statelor Unite.

Potrivit unui reprezentant al Pentagonului, citat de Reuters, mai multe rachete au fost trase asupra navei militare a SUA din Marea Roșie, de pe teritoriul din Yemen controlat de rebelii șiiți houthi, susținuți de Iran. Informațiile inițiale arată că nava a luat contramăsuri și nu a fost lovită nici de această dată.

Joi, forțele americane au lansat rachete de croazieră asupra a trei amplasamente ale radarelor de coastă din zonele ocupate de houthi, ca represalii la precedentele atacuri asupra USS Mason.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/16/distrugatorul-american-uss-mason-respinge-noi-atacuri-cu-rachete-din-yemen-03-44-30

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: