Alepul de Est: Washingtonul și Londra nu vor tăierea de tot a cordonului ombilical al terorismului, ci doar simbolic. Obama nu exclude nicio opțiune (Kerry)

Dupa incheierea negocierilor de la Lausanne, sambata, dintre reprezentantii SUA, Rusiei si ai altor tari privind Siria doar cu decizia de “a continua contactele” (Lavrov), Washingtonul și Londra au anuntat, duminica, ca studiază noi sancțiuni împotriva Siriei și Rusiei în legătură cu asediul orașului Alep (Kerry).

De unde aceasta obstinatie din partea unei hilarioase imagini de Alba ca Zapada, pe care pe nesimtite si strategic si-au atribuit-o americanii, si cea a unei figuri dure, de Zmeul Zmeilor, atribuita de occidentali rusilor?

Miezul noii intrigi, potrivit celor mai buni cunoscatori ai situatiei din Alep, mai précis din Alepul de Est, asupra caruia a devenit aproape un consens ca reprezinta o placenta a terorismului din Siria, rezida in diferentele de interese, si de aici de metoda, de cum sa-i fie taiat cordonul ombilical, de tot sau doar imprejur.

”Intenționăm sancțiuni suplimentare și vrem să fim clari: președintele (Barack) Obama n-a exclus nici o opțiune pentru moment”, a declarat Kerry la încheierea unei reuniuni la Londra privind Siria doar cu țări care susțin rebeliunea siriană.

Puterile occidentale au acuzat Rusia și Siria de comiterea unor atrocități bombardând spitale, omorând civili și împiedicând evacuările de persoane din motive medicale. La rândul lor, Rusia și Siria spun că vizează doar militanți la Alep și acuză SUA de încălcarea armistițiului bombardând forțele siriene care luptă împotriva insurgenților grupării Stat Islamic.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/16/kerry-washingtonul-si-londra-studiaza-noi-sanctiuni-impotriva-siriei-si-a-rusiei-in-legatura-cu-asediul-orasului-alep-21-07-19

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: