Simptomele geopoliticii: Inventarea de acuzatii la adresa partenerilor internationali, un nivel de „agresivitate” fara precedent

Geopolitica se agata de statele independente ca boala de oamenii sanatosi. Cand nu are motive, ea le fabrica. S-a intamplat in Irak. Se intampla in Siria.

Desi nu-i nici Irak, nici Siria, se incearca si cu Rusia. Faptul ca SUA tin mortis la fantasmagoria ca Rusia s-ar amesteca in alegerile prezidentiale americane, in favoarea candidatului republican, ar trebui privit mai intai ca facand parte dintr-un plan.

Cand s-a procedat altfel, lumea a fost pusa in fata faptului implinit. “Acuzatiile” care au motivat razboaiele “preventive” s-au dovedit fara fundament si facand parte dintr-un plan geopolitic, avand in mod net cel putin doua componente, una de isterizare, alta de lovire.

Foarte probabil, si acuzatiile SUA privind “amestecul” Rusiei in procesul electoral american fac parte dintr-un scenariu american, in care ceva, o lovitura geopolitica antiruseasca, ar putea fi prevazut sa se intample.

Catre asa ceva ne-a indreptat atentia vicepresedintele american, Joe Biden, care, pe acest subiect, a dat asigurari, vineri seara, pe un binecunoscut ton cabalistic si amenintator, ca Washingtonul va „trimite un mesaj” presedintelui rus Vladimir Putin.

Reactia Kremlinului nu s-a lasat asteptata, care a denuntat sambata un nivel de „agresivitate” fara precedent al Statelor Unite, prin acuzarea de catre Washington a Moscovei de ingerinte in alegerile prezidentiale americane, a relatat News.ro.

„Fapt este ca impredicitibilitatea si agresivitatea Statelor Unite cresc”, a declarat Dmitri Peskov, purtator de cuvant al Kremlinului, citat de agentia rusa RIA Novosti.

„Amenintarile formulate la adresa Moscovei si Guvernului nostru sunt fara precedent, deoarece ele sunt formulate la nivelul vicepresedintiei Statelor Unite”, a apreciat Peskov.

Considerand „acest context ca urmand o linie agresiva, o linie imprevizibila, este necesar sa luam masuri in vederea protejarii intereselor noastre cu scopul de a acoperi riscurile”, a adaugat el. Va mai amintiti? Atacatorii “polonezi” ai Germaniei naziste, care a fost motiv de razboi mondial, s-au dovedit a fi fost soldati nemti in uniforme militare poloneze.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21353587-vicepresedintele-biden-sustine-washingtonul-trimite-mesaj-lui-putin-urma-ingerintei-alegerile-americane.htm?nomobile=

http://www.mediafax.ro/externe/dezvaluire-wikileaks-in-corespondenta-sa-clinton-afirma-idei-opuse-celor-exprimate-in-public-criza-siriana-este-favorabila-israelului-15811902

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: