Geopolitica, reunificarea si ortodoxia: Fratii in credinta crestin-ortodoxa nu pot fi antiromani sau antirusi. Socialistii romani si cei basarabeni se intalnesc in pozitia comuna fata de familia naturala. Candidatul prorus Igor Dodon nu este antiroman

In tumultul geopoliticii, alegerilor si reunificarii, o variabila comuna neasteptata intervine in alegerile parlamentare din Romania si in turul doi al alegerilor prezidentiale din Basarabia. Aceasta variabila se refera la pastrarea integritatii bazelor biologice, sociale si juridice ale familiei si casatoriei, care se intemeiaza intre un barbat si o femeie. Credinta crestin-ortodoxa, comuna romanilor si basarabenilor, apara de spurcaciuni sfintenia heterosexualitatii familiei si casatoriei, ca sursa reproductiva normala si naturala a vietii, a transmiterii insusirilor de la parinti la urmasi si a perpetuarii rasei omenesti.

Pe acest teren comun, se intalnesc surprinzator, in aceste zile, socialistii romani si basarabeni, unii in precampanie, altii in campanie. De ce surprinzator? Socialistii basarabeni si rusi, ultimii fiind o minoritate numeroasa in Basarabia, au rupt-o cu internationalele socialiste, acele curele de transmisie prin care un centru supranational, finantat si controlat de forte oculte, precum oengeurile evreoamericane, isi transmitea directivele antinationale sau antieuropene partidelor-marioneta. Comparativ si formal, socialistii romani continua sa ramana agatati de fire transnationale si internationale, asa explicandu-se, printre altele, pozitiile homosexualiste si imigrationiste ale stangii occidentale.

Pana recent, socialistii romani au fost elevi silitori si ascultatori ai socialistilor occidentali. Si nu numai. Niciodata nu au indraznit sa le intoarca vorba, sa le spuna “Nu ne pasa de ce spuneti voi”, cum a fost mesajul pe care premierul Turciei l-a transmis europarlamentarilor bruxellezi, ca replica dupa ce acestia au condamnat arestarea unor jurnalisti turci de renume, sub acuzatia implicarii in puciul esuat din vara. Joi insa s-a intamplat. PSD a depus la Senat un proiect de lege privind un referendum, care sa se desfasoare odata cu alegerile parlamentare, pentru modificarea Constitutiei potrivit initiativei cetatenesti ca familia sa fie definita drept casatoria intre un barbat si o femeie.

Invidii politice, apartinand cel mai probabil unor partide mici, raspandesc zvonul ca o cuplare a referendumului cu alegerile ar fi in favoarea partidelor mari, ca urmare a cresterii participarii la vot. Intr-adevar, votarea initiativei constitutionale cetatenesti, ca familia sa fie definita drept casatoria intre un barbat si o femeie, odata cu votarea noului parlament, va aduce la urne un numar semnificativ mai mare de cetateni, avand in vedere suportul popular masiv al initiativei, poporul roman fiind crestin. Insa raporturile de marime dintre partide raman aceleasi.

Altceva nu se spune, ca simultaneitatea referendumului si alegerilor aduce in prim-planul constiintei electorale unitatea crestin-ortodoxa a majoritatii covarsitoare a alegatorilor din Romania si Republica Moldova. In votarea pentru familia si casatoria bazate biologic pe un barbat si o femeie, nu conteaza in primul rand ca esti roman, basarabean sau rus, ci credinta crestin-ortodoxa. Ortodoxia sustine adevarul pur si nedenaturat al datului natural si al primatului absolut al nasterii, existentei si supravietuirii speciei umane din comuniunea dintre un barbat si o femeie, cuplu biologic heterosexual care in termeni sociali si juridici este recunoscut si protejat in cadrul institutiilor familiei si casatoriei. Dreptul sacrosanct si inalienabil al fiecarei fiinte umane de a se naste ca fiinta umana intr-o familie umana, dintr-un barbat si o femeie, al fiecarui copil de a avea drept mama o femeie si drept tata un barbat si, pe cale de consecinta, de a se bucura de toate binefacerile inegalabile, psihologice, emotionale si educationale ale familiei naturale, formate de un barbat si o femeie, tine de drepturile omului in cel mai inalt grad posibil.

In Romania, presedintele Iohannis si PNL au o atitudine ambigua fata de convocarea referendumului privind familia si casatoria odata cu alegerile parlamentare. Poate ca modificarea constitutionala ar fi mai bine sa se faca intr-un referendum separat, altadata, spun cu jumatate de voce lideri ai dreptei liberale, afiliate la un partid transnational european, de la care isi primeste ordinele. Desigur, evitarea acutelor cu care ne-au obisnuit liberalii si folosirea unui ton moale, amestecat este pentru a nu-i irita pe cei peste 3 milioane de semnatari ai initiativei cetatenesti. Dar atitudinea de lasa-ma sa te las, de boala lunga moarte sigura, nu va pica deloc bine liberalilor la alegerile parlamentare. Ei stiu asta si d’aia o balmajesc, chiar daca transnationalii le pun sula in coaste. In Republica Moldova, Igor Dodon, candidatul sustinut de Moscova in alegerile prezidentiale, o ataca pe candidata proeuropeana Maia Sandu cu contradictia antagonista dintre valorile traditionale si minoritatile sexuale. In timpul unei dezbateri televizate la Pro TV Chisinau, Dodon a sugerat ca Sandu ar face parte din comunitatea minoritatilor sexuale si i-a cerut sa spuna de ce sustine comunitatea LGBT. Maia Sandu a respins insinuarile lui Dodon, insa si un preot ortodox a acuzat-o ca nu are familie si copii. Oricum, mi se pare interesanta pozitionarea la care s-a ajuns in cele doua tari romane, in raport cu problemele de geopolitica, reunificare si ortodoxie. Romania si Basarabia incearca sa se traga una pe alta, peste linia rosie a Prutului, ca in jocul marinaresc al trasului la parama. Din aceasta perspectiva, candidatul prorus Igor Dodon nu este antiroman.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: