Manipulare electorala: Cioplitori ai chipului de invincibil

Dupa ce de-a lungul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din SUA mintile considerate cele mai stralucite in jocul de animatie perceptiva si imagistica au adus in centrul opiniei electorale si internationale prototipul de candidat al fricii, pe ultimii metri ai cursei cioplitorii de chipuri lasa sa se intrevada, prin panza invaluitoare, profilul unei statui a invincibilului, anticipand astfel deznodamantul. Adevaratii manipulatori ai procesului electoral american vor avea de ce sa rasufle usurati, pe 8 noiembrie, cand vor trece in contul electoratului o victorie a unui sistem imbatranit, atins de ramolismentul valorilor, normelor si institutiilor, dar cu aspiratii de nemurire.

Un judecator din statul Ohio a ordonat vineri staffului de campanie al lui Donald Trump sa se abtina de la intimidarea alegatorilor. Sentinta interzice hartuirea celor care ies de la vot, cand suporterii candidatului republican la presedintia Statelor Unite intentionau sa organizeze „sondaje de opinie”, intreband alegatorii cu cine au votat. De asemenea, se interzice hartuirea verbala si fotografierea alegatorilor in apropierea sectiilor de votare.

La sfarsitul lui octombrie, democratii l-au dat in judecata pe Trump pentru hartuirea alegatorilor minoritari, in state unde nu este clar cine va obtine victoria. Republicanii intentionau sa monitorizeze alegerile, dar democratii le-a reclamat in justitie intentia ca pe o campanie de voluntariat pentru intimidarea alegatorilor. Sentinta de vineri permite monitorizarea de catre voluntari instruiti corespunzator, dar nu si de catre suporteri ai lui Trump, independenti de Partidul Republican. Mi se pare o incredibila si groaznica incolacire de tipologii, din care ar fi extrem de greu, daca nu imposibil de aflat cine cu cine si care cu care. Penibila sentinta, o adevarata perla juridica.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/05/campanie-electorala-in-sua-justitia-le-interzice-partizanilor-lui-trump-sa-intimideze-alegatorii-00-31-18

Pentru cine nu s-a lamurit cine este Julian Assange si ce rol joaca cu al sau WikiLeaks, are prilejul sa admire cum acesta ciopleste cu sarg la acelasi chip de invincibil electoral. Julian Assange afirma, intr-un extras dintr-un interviu care va fi difuzat in exclusivitate sambata de televiziunea Kremlinului, RT, ca Fundatia Clinton a primit finantari din aceleasi surse ca si organizatia islamista Stat Islamic si ca Donald Trump nu va fi lasat sa castige alegerile din SUA.

Intregul sistem american, controlat de familia Obama, care este prietena cu familia Clinton, este impotriva lui Donald Trump, supraliciteaza Assange teza precursoare a castigatorului invincibil, care, nu-i asa, odata ajuns la Casa Alba va demola cel putin doctrina care a alimentat sistemul in ultimii opt ani, impodobindu-se drept urmare cu lauri populari.

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_sua_2016-21396625-alegeri-sua-julian-assange-donald-trump-nu-lasat-castige-intregul-sistem-este-impotriva.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: