Securitatea extinsă: Interceptarea maritimă şi reîntoarcerea imigranţilor în bazele de plecare

Ministerul german de Interne propune interceptarea ambarcaţiunilor cu imigranţi în Marea Mediterană şi returnarea extracomunitarilor direct în Africa, planul urmând să fie discutat la nivelul Uniunii Europene, informează site-ul publicaţiei Die Welt.

„Lipsa perspectivelor ajungerii pe coastele europene ar putea fi un motiv pentru care imigranţii să refuze să aloce resurse financiare pentru o călătorie foarte periculoasă pe mare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne. „Un alt scop trebuie să fie descurajarea reţelelor de traficanţi din Marea Mediterană”, explică oficialul german.

Imigranţii ar urma să fie interceptaţi în Marea Mediterană, dar, în loc să fie aduşi în state UE, aşa cum se procedează în prezent, vor fi retrimişi în Africa. Eventualele cereri de azil în Europa vor fi procesate în centre speciale din Africa.

http://www.mediafax.ro/externe/die-welt-germania-propune-interceptarea-imigrantilor-in-mediterana-si-returnarea-direct-in-africa-15917850

Australia are o abordare similară faţă de imigranţi, situaţie care a redus aproape la zero venirea acestora. Recent, si SUA au anuntat masuri de securitatea extinsa, prin controale pe aeroporturi din strainatate, înaintea îmbarcării cu destinația Statele Unite, nu la sosire, ca filtre menite a opri imigratia in bazele de plecare.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/05/sua-extind-controalele-pe-aeroporturi-din-strainatate-00-54-59

Planul Berlinului ar urma să fie dezbătut la nivelul Uniunii Europene. În cursul anului 2015, în Germania au ajuns 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa, situaţie care a generat temeri privind riscuri de securitate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: