Ziua alegerilor din SUA. Avertisment neobisnui al OSCE: Speculatiile gratuite ale lui Donald Trump privind posibila fraudare a scrutinului si polemica foarte vehementa sunt daunatoare politicii si slabesc democratia

Denuntul public al OSCE in chiar ziua alegerilor prezidentiale din SUA privindu-l pe unul dintre candidati este fara precedent. El a fost primit spre reflectie cu matura responsabilitate si ingrijorare de catre opinia publica, americana si internationala. Consecinta, pentru prima data in istoria alegerilor americane, ar putea fi de retractie si distantare in fata a ceea ce ar putea ramane drept un anti-model electoral, de “Asa NU”.

Christine Muttonen, coordonatoarea misiunii de observare a OSCE la alegerile prezidențiale din SUA, a respins marți afirmațiile candidatului republican Donald Trump referitoare la o posibilă fraudare a scrutinului, calificându-le drept „speculații gratuite”, relatează France Presse.

„Astfel de speculații gratuite sunt extrem de dăunătoare pentru politică” și contribuie la „îndepărtarea” alegătorilor de aceasta, a estimat Muttonnen la postul de radio public austriac Oe1.

„Democrația este slăbită de remarcile și speculațiile injuste și polemicile foarte vehemente” de acest tip, a adăugat experta austriacă.

În timpul campaniei, Donald Trump a avansat în mai multe rânduri ideea că alegerile prezidențiale care au loc marți în SUA vor fi „trucate”, mergând până acolo încât a declarat că va refuza să recunoască rezultatele dacă nu va câștiga în fața democratei Hillary Clinton.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), al cărei rol este în special de a asigura buna desfășurare a alegerilor în țările membre, a anunțat marți că a trimis 300 de observatori provenind din 43 de țări membre la scrutinul prezidențial american.

Numărul observatorilor OSCE, care au fost doar 57 la alegerile prezidențiale precedente din 2012, a fost majorat de mai mult de cinci ori din cauza „interesului foarte mare” suscitat de scrutin printre țările membre, a relevat Christine Muttonen.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/08/alegeri-in-sua-osce-considera-gratuite-acuzatiile-lui-trump-cu-privire-la-posibila-fraudare-a-scrutinului-12-34-01

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: