Nimeni nu a inghitit Brexitul, nici macar britanicii insisi. Insa Boris Johnson îndeamnă UE să accepte fara cracnire Trumpexitul

Este ciudata, chiar suspecta si rational inexplicabila iritarea ministrului de Externe britanic, Boris Johnson, de criticile si nemultumirile liderilor UE fata de bascularea imprevizibila, de tip Brexit, a rezultatului alegerilor prezidentiale din SUA si declararea drept invingator a lui Donald Trump de catre juriul Colegiului Electoral. Colegiul a dat un verdict eronat, ca la un meci de box, in care arbitrii au fost cumparati.

Image result for boris johnson

Pe scena unei confruntari electorale, alegatorii sunt juriul, votul popular decide castigatorul, mai ales ca acesta urmeaza sa-i conduca, in numele lor si pentru ei. Intr-o monarhie se poate spune despre guvern ca este al reginei, dar intr-o democratie prezidentiala, guvernul nu este al unui om sau al unui grup mic de oameni, ci este al poporului.

Image result for trump poze

Daca Boris Johnson crede ca ar trebui sa se auda numai vocea lui Donald Trump, ca un tunet in tacerea unui Templu, ca toti sa se infricoseze, si nu exclud ca aceasta sa fie o miza, se inseala, cu siguranta. Asa ceva nu se va intampla, libertatea de exprimare trebuie sa fie nestingherita si masiva precum marea, a carei involburare este firesc sa acopere bula tiradelor voit infricosatoare ale fostului afacerist imobiliar.

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, i-a îndemnat vineri pe liderii Uniunii Europene să nu se mai plângă în legătură cu victoria aparent surprinzătoare a republicanului Donald Trump în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, relatează CNN.

Image result for poze donald trump

Le-aş spune cu respect colegilor mei europeni că a venit timpul să încetăm cu starea de nemulţumire generală faţă de rezultatul alegerilor”, a declarat Boris Johnson, citat de CNN. Poate ca lui Boris Johnson ar trebui sa i se spuna ca a trecut timpul emopoliticii si a venit cel al ratiopoliticii.

http://www.mediafax.ro/externe/boris-johnson-indeamna-liderii-ue-sa-nu-se-mai-planga-de-victoria-lui-donald-trump-15946968

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: