PMP isi consolideaza statutul popular si electoral: Traian Basescu, la comemorarea Revoltei anticomuniste din Brasov, în 1987

Sunt descumpanit in stereotipurile mele politice, nu am crezut niciodata ca Traian Basescu le are cu cartile, ca ar putea avea o asemenea biblioteca! Stiam ca le are numai cu whisky-ul si cu femeile, cele doua caracteristici fundamentale ale unui destin de marinar de cursa lunga, un om constrans de sihastria apelor sa stea departe si timp indelungat de cele lumesti. In fine, despre altceva vreau sa scriu in articolul de fata, despre politicianul popular Basescu.

Traian Băsescu a călătorit, în această dimineaţă, cu trenul spre Brasov, unde va participa la comemorarea Revoltei anticomuniste din 1987, din acest oras, puternic centru muncitoresc in acele vremuri. Azi, cate proteste populare nu au loc, pe langa care Brasov 1987 ar putea fi considerat un mizilic, dar cine sa le mai auda si sa le mai ia in seama, in vuietul capitalismului romanesc de cumetrie, incuscrit cu capitalismul international, financiar-bancar si corporatist?

Fostul preşedinte a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj video, in care a laudat condiţiile placute din tren si respectarea graficului de mers, fara intarzieri. De asemenea, a rememorat perioada cand era ministru al Transporturilor, in binecunoscutu-i stil nostalgic si supraevaluator, cand este vorba despre persoana sa, dar critic virulent si vesnic subevaluator la adresa adversarilor politici, in mod constant si ideologic a celor de la stanga esichierului.

Este limpede ca agenda brasoveana de azi a lui Basescu urmareste castigarea de noi puncte electorale pentru noul si micul sau partid, PMP. Cum sa o faca, daca nu pe seama marilor partide, in primul rand a celui mai mare, PSD? Probabil ca va trimite noi sageti catre stanga social-democrata, dar cred ca eruptia de brasoave a vulcanului Basescu se va potoli ca prin farmec, daca i se va aminti austeritatea sociala fara precedent din timpul mandatelor sale de presedinte sau daca va fi intrebat ce a facut dreapta PDL, pe atunci la guvernare, pentru a reindustrializa Brasovul si a-i reda locurile de munca de altadata?

Nu am reflectat niciodata in mod serios la posibilitatea, destul de probabila, cred, ca liderul PMP sa devina seful noului guvern, de dupa alegerile parlamentare. Basescu este fara indoiala un politician extrem de determinat si de abil, ceea ce de fapt se si cere din partea unui om politic si de stat, cu atat mai mult cu cat imbinarea dintre determinare si abilitate este destul de rara, iar in cazul fostului presedinte abilitatea se poate traduce si printr-o mare flexibilitate si capacitate de adaptare. In fond, daca tot am vorbit si vorbim despre reinventarea politicii, cred ca putem accepta si ideea unui Basescu reinventat, a unui Basescu reinventat ca premier.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: