Plin de ifose si aroganta, nu-si mai incape in propria piele, de importanta pe care si-o da: Bob Dylan nu va merge la Stockholm pentru a primi premiul Nobel

Surprindere si dezamagire in randurile marelui public, care i-a dat valoare si l-a inaltat pe Bob Dylan. Starul, pe numele sau real Robert Allen Zimmerman, nu va merge, in 10 decembrie, la Stockholm, pentru a primi premiul Nobel pentru Literatura, a anuntat miercuri Academia suedeza, care a primit o scrisoare de la acesta in care explica faptul ca are „alte obligatii”, dar ca  se simte “extrem de onorat” de premiu, scrie AFP.

Bob Dylan

„Academia suedeza respecta decizia lui Bob Dylan. Faptul ca un laureat al premiului Nobel nu se prezinte la Stockholm pentru a primi premiul este neobsinuit, dar nu exceptional”, reaminteste institutia, citand cateva cazuri de scriitorii care nu au putut veni din cauza sanatatii lor fragile. Bob Dylan s-a dovedit insa un laureat mai putin obisnuit, refuzand sa raspunda solicitarilor juriului, care dorea sa ii vorbeasca. In ziua in care s-a decernat premiul, acesta sustinea un concert la Las Vegas, unde nu a rostit insa niciun cuvant legat de acest subiect, multumindu-se sa cante, fara a comunica cu publicul.

O vina pentru narcisismul si trufia lui Bob Dylan, poate chiar cea mai mare parte, revine si marelui public, care l-a adulat in exces, care ca in orice intrecere a masurii este ceva nemeritat, dar pe care cantaretul s-a catarat in varf, de unde ii priveste dispretuitor pe toti, in primul rand pe cei care i-au fost public-spectator. Gestul lui Zimmerman, alias Dylan, de neprezentare in fata juriului pentru a-si ridica si onora premiul Nobel, in fata caruia marile spirite ale literaturii universale care l-au primit s-au inclinat ceremonios si cu modestie, este fara indoiala insultator pentru publicul care l-a consacrat. Acest public s-a vazut respins de la dreptul de a trai, alaturi de premiat, momentul de aureolare si incandescenta unica al inmanarii premiului Nobel. Pacat. S-a ratat o mare sarbatoare a muzicii.

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-21419771-bob-dylan-nu-merge-stockholm-pentru-primi-premiul-nobel-dar-declara-onorat-alegerea-academiei-suedeze.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: