Capitalism de cumetrie si la Casa Alba: “Suntem ca o familie” (Michelle Obama)

Imagini pentru Casa Albă

Capitalismul de cumetrie, aspru criticat de fostul presedinte Ion Iliescu, nu exista numai in Romania, ci si in SUA. Prima Doamnă Michelle Obama şi a Doua Doamnă Jill Biden, sotiile presedintelui si vicepresedintelui americani in functie, s-au întâlnit in aceasta saptamana la un eveniment de la Casa Albă, unde au reflectat asupra relatiilor lor in cadrul Administratiei Obama-Biden.

“Suntem ca o familie”, a caracterizat Michelle Obama relatiile dintre cele doua familii conducatoare ale Americii. Fireste, nu am nimic cu apropierea unor relatii incarcate de omenesc, atat timp cat nu se transforma intr-o relatie de clan, bazata pe interese politice si economice personale, de familie sau de grup, in dauna majoritatii, a poporului. Ma gandesc insa cu amaraciune si revolta ca si intr-o astfel de chestiune, normala pana la un punct, SUA folosesc dublul standard, ceea ce la ei este omenesc si de familie la noi (si la altii) este politizat si calificat tendentios ca fiind anormal, demonic si de clan.

Cred ca a venit vremea, pentru toata lumea nu numai pentru noi, sa nu mai luam de bun tot ceea ce scot liderii americani pe gura, sa nu mai tacem si sa nu le mai acceptam culpabilizarea, pe care au transformat-o intr-o meserie politicianista a intimidarii foarte profitabila, prin care au obtinut de-a lungul timpului tot ceea ce au vrut, cu pretul umilirii, nedreptatirii si saracirii celorlalti.

Imagini pentru poze donald trumpDin cate s-a observat din campania electorala pentru alegerea unui nou presedinte al SUA, strategii electorali, deopotriva cele doua partide politice, democrat si republican, media complicitara si celelalte grupuri dominante de interese, l-au impachetat imagologic pe Donald Trump ca pe un presedinte al fricii, caruia nu ar trebui sa i se iasa din cuvant.

Decriptorii acestei strategii si predictorii relatiilor internationale cred, avand in vedere posibila farsa de imagine care ar urma sa se joace, ca al 45-lea presedinte al SUA va fi primul caruia Lumea nu ii va mai canta in struna, si ca ar fi o greseala daca ar fi legitimata domnia fricii. Care si ea ar fi o farsa. Nu unipolarismul, ci multipolarismul va trebui sa vorbeasca.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: