Pretextele UDMR sunt precum coloana infinitului, nu se termina niciodata: “Cu legile acestea de cauciuc, orice poate fi asociat cu fapte de corupție”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține, într-un interviu fluviu acordat AGERPRES, că în situațiile în care există greșeli administrative ar trebui să se aplice corecții de aceeași natură, menționând că trebuie să se stabilească unde se termină zona penală și unde începe cea administrativă, altfel “cu legile acestea de cauciuc, orice poate fi asociat cu fapte de corupție.”

Kelemen Hunor nu a auzit probabil de proverbul ca cine fura azi un ou maine va fura un bou. Si furtul unui ou si furtul unui bou tot furt se numeste, numai instanta de judecata stabileste daca o pedeapsa este penala sau administrativa. In acest scop, orice parat sau invinuit, si e adevarat, oricine poate fi acuzat, dar nu oricine poate fi condamnat, trebuie sa treaca prin toate etapele stabilite de lege pentru stabilirea adevarului.

Nu mai vorbesc de coruptia simbolica, de la un moment dat, de inceput, de la care se poate ajunge la marea coruptie de mai tarziu. Iar chestia asta ca o greseala administrativa ar trebui sanctionata tot administrativ sau numai administrativ, este chiar o inventie politicianista a domnului Kelemen Hunor.

Sunt multe greseli administrative care pot atrage raspunderea penala, masurarea si incadrarea numai justitia le poate stabili, lucru pe care il stie orice jurist de meserie. Numai ca pretextele si pretentiile UDMR sunt precum coloana infinitului, nu se termina niciodata.

Asertiunea domnului Hunor despre asa-zisele „legi de cauciuc” este o manipulare antologica. Legea a fost dura si incasanta in toate marile cazuri de coruptie probate, dar domnul Kelemen Hunor, si asta poate fi culmea cinismului, traficului de influenta sau neinformarii, vrea ca legea anticoruptie sa fie de cauciuc in toate cazurile de coruptie din UDMR sau ale unor cetateni romani de etnie maghiara, ceea ce este inacceptabil.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/11/18/interviu-cu-presedintele-udmr-kelemen-hunor-11-04-43

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: