Salvationismul politic si campania electorala: “Am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins. Pe generali nu ii ia niciodata DNA”

Imagini pentru salvationism

Daca nu am trai in Romania si nu am sti ca sistemul politic este creatia clasei politice, a partii dominante la un moment dat a acesteia, am putea crede ca revolutia portocalie nu a avut loc sau ca nu a facut-o dreapta politica, in urma alegerilor din 2004.

Ne-am putea lasa usor pacaliti de elucubratiile ca sistemul nu a fost creat de dreptismul politic, cu sprijin politic si financiar occidental, pentru a servi interesele globalismului. Acest sistem, ostil interesului national, tine Romania in mrejele unei geopolitici schismatice, lipsind-o de libertatea de miscare omnidirectionala, cu consecintele negative care decurg din nevalorificarea oportunitatilor de pluralism politic si economie de piata.

Am putea ramane orbi si surzi la exemplul noii politici americane, de a pune statul-natiune pe primul loc si de a nu mai preda tara si poporul in fata “cantecului fals, insidios si manipulator al globalismului,” cum va face presedintele ales al SUA, Donald Trump.

Se pare ca nu intelegem nimic din ce se intampla in lume si in jurul nostru, incercand sa conservam un sistem condamnat si sa-l perpetuam prin fel si fel de gaselnite. Probabil ne vom ascunde capul in nisip si in alegerile care urmeaza, ratand o uriasa sansa de schimbare, poate unica. Nu emanatiile sistemului trebuie sa le combatem si sa le condamnam cu prioritate, ele se inlocuiesc unele cu altele, ci mecanismul emanator, sistemul politic.

In cadrul campaniei electorale, fostul presedinte Traian Basescu si-a lansat, sambata, de la Suceava, una dintre cele mai manipulatoare teorii. In esenta, liderul PMP isi mitologizeaza cei 10 ani cat a fost seful statului prin alegatia “am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins”, deoarece, se insinueaza fals cauzal, “DNA nu ii ia niciodata pe generali”.

A politiza elita militara pentru a substitui raspunderea clasei politice si a sistemului pentru ducerea Romaniei pe un drum infundat, fara perspectiva, poate fi o tactica salvationista, pentru salvarea clasei politice si a sistemului. DNA poate ridica un general sau altul, dar nu poate aresta sistemul, ea insasi fiind o institutie a sistemului.

Daca nu am sti ca Basescu este bun de gura si plin de resurse manipulatorii, care il scot deasupra ca untdelemnul deasupra apei, am crede ca este un sorosist dezbinator si distrugator de elite nationale, care aplica intr-o forma noua vechea politica a eliticidului.

Va amintiti de jocul copilariei, in care ultimul jucator putea sa-si salveze de pedeapsa tovarasii, daca se dovedea suficient de abil? Basescu aplica doar principiul jocului urma scapa turma, ridicat la rang de joc politic, incercand sa-si salveze sistemul prin asmutirea DNA pe o tinta falsa. Insa o data cu plecarea generalului Coldea sau procuroarei-sefe Kovesi din sistem, miza ascunsa a insinuarii cu generalii, nu pleaca si sistemul.

De fapt, aici este vorba de doua sisteme, sistemul politic, creierul si sistemul tehnic, executiv, in care primul il genereaza si il foloseste pe al doilea, nu invers. Nu este treaba DNA sa curete clasa politica sau sa schimbe sistemul, ci a electoratului. Esentiala este invingerea sistemului politic, care se poate face numai prin votul popular. Sistemul a fost inscaunat prin vot, el poate sa fie descaunat tot prin vot, este singura posibilitate legitima. De aceea alegerile parlamentare, de peste trei saptamani, vor fi decisive. Nu exista politicieni providentiali, ci momentele sunt providentiale.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: