Guvernul miliardarilor si marginalizarea clasei de mijloc: Donald Trump l-a nominalizat pe miliardarul Wilbur Ross pentru functia de secretar al Comertului

Un nou act al presedintelui ales al SUA, privind nominalizarile pentru viitorul Guvern, agita spiritele americanilor. De aceasta data, nemultumirile sunt ale clasei de mijloc, care se crede vizata de ceea ce resimte ca o incorectitudine politica (si economica) a magnatului imobiliar, Donald Trump, care urmeaza sa se instaleze la Casa Alba.

Miliardarul Wilbur Ross a fost nominalizat de Donald Trump pentru funcţia de secretar al Comerţului. Cu o avere evaluată de Forbes la aproape 3 miliarde de dolari, Ross ar urma să reprezinte interesele companiilor americane, atât în Statele Unite, cât şi în afara ţării.

Departamentul său ar urma să joace un rol cheie în îndeplinirea promisiunilor lui Trump în ceea ce priveşte protejarea angajaţilor americani şi confruntarea provocărilor globalizării, fenomen care a fost în special benefic corporaţiilor multinaţionale.

Aceasta este insa partea de vitrina a aducerii lui Wilbur Ross la Comert. Poreclit „Regele falimentelor”, Wilbur a profitat din plin de falimentele din clasa de mijloc, de pe urma carora si-a rotunjit substantial cifrele de afaceri.

Miliardarul Wilbur a spus despre colegul sau miliardar Trump ca acesta reprezintă o schimbare spre „o direcţie mai puţin politic corectă”, unul din motivele pentru care îl susţine fiind “nevoia de o abordare nouă, mai radicală, în ceea ce priveşte guvernarea”.

Timp de 24 de ani, Ross a lucrat la firma Rothschild, unde s-a specializat pe falimente şi restructurări corporative, iar în anul 2000, şi-a fondat propria firmă, W.L.Ross, investind în fabrici cu probleme din Vestul Mijlociu al Statelor Unite.

Nelinistile si frustrarile din middle class privind nominalizarea din high class pentru functia de secretar al Comertului au la baza diferentele antagonice dintre cele doua tipuri de gandire si de interese, dar si de marime dintre cele doua clase. Democratia politica si pluralismul economic ar fi recomandat ca, cel putin prin pozitia guvernamentala de la Comert, viitorul Guvern al SUA sa fie un Guvern al clasei de mijloc.

http://www.mediafax.ro/externe/wilbur-ross-a-fost-nominalizat-de-donald-trump-pentru-functia-de-secretar-al-comertului-16002918

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: