Avertisment fara precedent al stangii americane pentru dreapta romaneasca: “Aştept cu nerăbdare un proces electoral liber şi corect pe 11 decembrie” (John Kerry)

Imagini pentru poze cu john kerry

In mesajul de felicitare de Ziua Nationala a Romaniei, reprezentantul guvernului de stanga de la Washington, secretarul de stat John Kerry, a transmis puterii de dreapta de la Bucuresti un semnal discret de avertizare, fara precedent in relatiile stanga-dreapta americano-romane din ultimii 8 ani, ai administratiei Obama.

“Ţara dumneavoastră, la fel ca Statele Unite, va organiza alegeri naţionale în acest an. Salut angajamentul dumneavoastră în favoarea valorilor democratice şi aştept cu nerăbdare un proces electoral liber şi corect pe 11 decembrie”, a afirmat John Kerry, in continutul mai larg al mesajului.

In toate cheile diplomatice de interpretare, asteptarea lui Kerry privind “un proces electoral liber şi corect” suna ca un avertisment voalat, pe care diplomatii de meserie se pricep sa-l transmita sau sa-l citeasca fara dubiu, privind o posibila fraudare a alegerilor parlamentare.

Asemenea temeri circula deja in randurile PSD, pe care le-a si facut cunoscute, bazate pe un istoric nu tocmai curat al alegerilor din continuumul regimului/sistemului de dreapta, din ultimii 12 ani, cu rasturnari neasteptate si in ultima clipa (ca de tip Brexit).

Suspiciuni notabile, cred, sunt si in privinta administratiei prezidential-guvernamentale de dreapta Iohannis-Ciolos, care cel putin pana in prezent s-a straduit din rasputeri sa “fraudeze emotional”, ca sa zic asa, intentiile de vot in defavoarea opozitiei PSD-ALDE, abuzand imaginea acesteia cu sintagme paraelectorale de “candidati penali” sau de “harti/bazine electorale penale”. De la fraudarea emotionala la fraudarea fizica nu-i decat un pas, iar daca John Kerry a strecurat in mesajul de azi, transmis romanilor, o atentionare discreta, foarte probabil pe baza unor informatii din teren, PSD ar trebui sa fie cu adevarat ingrijorat.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/01/mesajul-lui-john-kerry-de-ziua-nationala-a-romaniei-un-aliat-de-incredere-in-nato–12-04-41

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: