UKIP, partidul politic al City of London?

Desi in campania pro-Brexit, initializata si sustinuta furibund de UKIP, partidul xenofob si antiimigratie britanic, cat si in victoria neasteptata, aproape inmarmuritoare a acesteia, s-a negat cu ostentatie ca ar avea vreun amestec City of London, principalul centru financiar al Regatului Unit și cel mai mare centru financiar al lumii, alături de New York City, ci dimpotriva acesta a fost prezentat ca un adept al ramanerii in UE, contrariul a iesit de curand la iveala.

Adevarul, care probabil nu a mai putut fi tinut ascuns din cauza nevoii de vizibilitate a simbolurilor politice care au roluri motrice in viata partidelor, pare sa fie ca UKIP ar fi partidul politic al intereselor marii finante britanice, al London of City, unde se afla Banca Angliei si sunt concentrate industria financiara si serviciile financiare. Acest fapt a iesit la iveala la reuniunea de alegere a noului sef al partidului, care s-a desfasurat sub simbolul patronal al lirei britanice, in care linia transversala a semnului financiar este reprezentata de abrevierea partidului, initialele UKIP.

Noul lider al UKIP, Paul Nuttal, 40 de ani, a fost ales luni in fruntea partidului. Acesta i-a succedat lui Nigel Farage, care a devenit aliat al presedintelui american ales Donald Trump. ”Brexit-ul a dus direct la înfrângerea establishment-ului și la alegerea lui Donald Trump”, a subliniat luni Farage. ”Fără noi, n-ar fi avut loc un referendum” și UKIP ”a jucat un rol determinant” în campania pentru Brexit, a mai spus el. Toate evenimentele si declaratiile pe aceste doua teme corelate plaseaza relatiile dintre partidele, guvernele si centrele financiare din cele doua tari intr-un alt spectru de semnificatii si intelegere, din zona miliardarilor.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/11/28/marea-britanie-paul-nuttall-este-noul-lider-al-ukip-14-07-14

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: