Alarmata ca li se descopera cacealmaua privind “fractura” PNL-PMP, Gorghiu o acopera cu o perdea de fum: E o frăție între Dragnea și Băsescu, o frăție a celor mai răi în politica românească

Traian Basescu a avansat public prea mult pe drumul spre o posibila alianta post-electorala PMP-PNL, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra intentiilor de vot si chiar a aliantei insasi. Percepand corect caracterul prematur si posibil compromitator al avansurilor electorale ale liderului PMP, instinctul politic i-a dictat sefei PNL sa arunce o perdea de fum. Duminică, Alina Gorghiu a declarat ca intre Traian Băsescu și Liviu Dragnea este „o frăție a celor mai răi în politica românească”, referindu-se la invitația lansată de liderul PMP de a participa la o dezbatere pe tema programelor de guvernare ale celor trei formațiuni politice.

„E o frăție între domnul Dragnea și domnul Băsescu, o frăție a celor mai răi în politica românească. Sunt sigură că domnul Băsescu vrea să-l ajute pe domnul Dragnea la o asemenea dezbatere. Eu cred că dacă domnul Dragnea va accepta până la urmă să discutăm deschis despre politica românească și despre cum vedem noi România, domnul Băsescu se poate uita, ca un prieten adevărat, de la televizor, de acasă. Și de data aceasta facem cinste cu pop-cornul și îl las să-și asigure suportul pentru cel mai bun prieten al său, domnul Dragnea”, a spus Gorghiu, într-o sesiune live pe Facebook.

Ea a susținut că nu a primit din partea lui Liviu Dragnea răspuns dacă va accepta provocarea pe care i-a lansat-o, de a participa la o dezbatere, adăugând că nu și-a pierdut încă speranța. „Nu, dar nu mi-am pierdut speranța. Nu știu dacă din aroganță sau din lașitate nu a răspuns. Eu cred însă că știe că va rămâne de actualitate această invitație la un dialog cu domnia sa pe tot ce înseamnă România pe care eu mi-o doresc, model de România pe care PSD și-l dorește și sper ca săptămâna viitoare să putem să le arătăm românilor care este viziunea noastră pentru viitor. În mod clar, România mea nu este România domnului Dragnea, asta pot să o spun încă de la început”, a adăugat Gorghiu.

Lidera PNL a opinat că șeful PSD se teme de un asemenea dialog: „Cred că se teme de acest dialog, de această discuție civilizată pentru că aș putea să-i dau argumente sau contraargumente la orice va spune”. Președintele PNL, Alina Gorghiu, a lansat un apel către președintele PSD, Liviu Dragnea, de a intra într-o dezbatere, provocarea fiind lansată în timpul unui miting electoral regional organizat sâmbătă seara, în Piața Unirii din Iași. De asemenea, președintele PMP, Traian Băsescu, i-a invitat pe liderii PNL și PSD, Alina Gorghiu și Liviu Dragnea, la o dezbatere televizată, pe tema programelor electorale ale celor trei partide. El a spus că dezbaterea ar putea avea loc joi, 8 decembrie, ”la TVR sau la RO-TV, televiziuni care au lansat deja invitații pentru o astfel de dezbatere”.

Astfel de declaratii, ca un presedinte sau partid l-ar ajuta pe un alt presedinte sau partid in alegeri, este ceva obisnuit in campaniile electorale, fiecare suspecteaza pe fiecare, ca nu cumva pe la spatele lui sa se faca niste aliante tacite, care sa-l marginalizeze si sa-i taie din sansele de a da premierul sau de a ajunge la guvernare. Prin experienta sa de 8 ani ca sef al statului, Traian Basescu este periculos pentru Liviu Dragnea si Alina Gorghiu, mai ales pentru aceasta din urma, care nu are niciun fel de experienta in administratie.

Gorghiu nu fuge de o alianta cu PMP, va fi inevitabila, ci de posibilitatea ca PMP sa dea premierul, ceea ce ar fi posibil daca Basescu ar arata ca ceea ce stie in stiinta, arta si mai ales practica guvernarii il face indispensabil. De aceea, cred ca cei doi mari, PSD si PNL, vor refuza ca micutul PMP sa participle la dezbaterea televizata, sfatuindu-l pe Basescu sa ramana acasa, sa vada dezbaterea la TV, si chiar sa-i cumpere pop-cornul la care face aluzie liberala, poate chiar si niste ceaiuri pentru raceala sau reumatism.

Dincolo de partizanatele politice, sa fim realisti, la o dezbatere in trei PSD-PNL-PMP, ultimul cu dispensa de varsta si de brand politic, toti ochii vor fi atintiti pe Basescu. Alinei Gorghiu ii este teama si de coloana a cincea din PNL a lui Basescu, PDL, caruia recent acesta i-a transmis niste mesaje electorale subliminale, ca daca nu ar fi fuzionat cu liberalii, pedelistii ar fi avut, azi, o pozitie de 25% in sondaje. O sirena? Nu din acelea ademenitoare din mitologia greaca, care ii atragea pe corabieri in locuri primejdioase, ci aia de pe vapor, trasa de comandant, pentru a chema echipajul la ordine? Vom vedea, saptamana finala, care urmeaza, se anunta una de foc, in care inteligenta si experienta isi vor spune cuvantul.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: