O lectie de civilitate electorala: Premierul francez si-a dat demisia – “Nu pot fi si premier si candidat”. Unde se va ascunde de rusine premierul si candidatul Dacian Ciolos?

Franta, inca o lectie de civilitate electorala. Este bine venita, exact cand trebuie, si de invatat. Cu atat mai mult cu cat, in Romania lui Klaus Iohannis, mojicia electorala a unor candidati, protejati si cu pretentii, iese la iveala de sub sclipiciul de la suprafata.

Manuel Vals, care si-a anuntat candidatura la alegerile primare ale stangii in vederea prezidentialelor din 2017, a demisionat din functia de prim-ministru al Guvernului Frantei. “Nu pot fi in acelasi timp si premier si candidat” , si-a motivat Vals gestul de moralitate politica si electorala. De ce exemplele bune vin intotdeauna de la stanga?

Unde se va ascunde de rusine Dacian Ciolos, care este in acelasi timp premier in exercitiu al Guvernului tehnocrat si candidat asumat al PNL in alegerile parlamentare de duminica, ca premier politic al unui guvern de dreapta, format de liberali? Cat de “francez” mai este Julien, daca a picat examenul de bune moravuri electorale ale francezilor? Aproape ca as garanta ca mass-media si analistii mainstream nu vor comenta despre lectia franceza si corigentul dambovitean.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: