Ultimul vinovat: Financial Times fabrica preventiv o explicatie pentru eventuala neconfirmare electorala a regimului geopolitic de dreapta

Financial Times: Românii, obosiţi de eforturile anticorupţie, gata să îi readucă la putere pe unii suspecţi DNA, dar care (...)Preocupat de posibilitatea ca stanga national-suveranista sa castige alegerile parlamentare de duminica, ziarul britanic Financial Times lanseaza in avans o teorie disculpatoare.

Premisa de la care pleaca FT in manufacturarea teoriei sale preventive este ca in imparatia suspectilor, in care imparat este DNA, poporul nu are cum sa ramana in afara suspectilor si vinovatilor.

Scopul tezelor fals cauzale ale FT consta in abaterea atentiei de la interesele din afara tarii pentru conservarea regimului sectant si nepopular de dreapta din Romania, care divide geopolitic unicitatea si libertate economiei de piata globale.

Alte obiective sunt demotivarea/descurajarea consolidarii capitalului roman si cresterii veniturilor populatiei, pentru a mentine suprematia capitalului strain, dependenta de piata externa si atractivitatea, pervertita, a modelului occidental.

FT zangane si munitia politica pentru DNA. Fireste, toleranta fata de coruptie va trebui sa fie zero, dar fara munitie politica, ci eminamente juridica, nu pe tinte false ci reale, mergand inclusiv pe firul indiciilor care duc in afara, sa fie scoasa din zodia suspectarii nerezonabile si dusa in cea a prezumtiei de nevinovatie si probatiunii.  

Cred ca nu ar fi lipsit de importanta sa mentionez ca una din cele mai puternice arme de lupta contra coruptiei este cresterea veniturilor populatiei si a standardului general de viata, al calitatii vietii.

In esenta, sofismele FT sustin lucruri jignitoare, ca romanii ar fi “obositi de eforturile anticoruptie” si ca, “cu gandul la portofelele lor”, ar fi “gata sa ii readuca la putere pe unii din suspectii DNA”, fapt ce ar reprezenta “o critică populară la adresa campionilor anticorupţie din România.” Adica, sugereaza FT, oricum am da-o, tot poporul este de vina.

http://www.mediafax.ro/externe/financial-times-romanii-obositi-de-eforturile-anticoruptie-si-cu-gandul-la-portofelele-lor-gata-sa-ii-readuca-la-putere-pe-unii-suspecti-dna-16022859

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: