Romania sociala unita: Romani, mergeti la vot! Participarea majoritara la vot ne uneste!

 

Imagini pentru poze cu stampile de vot

Daca, in ultimii 12 ani, Romania politica a fost dezbinata, Romania sociala are prilejul sa dea un puternic semnal de unitate, prin participarea masiva la alegerile parlamentare de Duminica. Indreptandu-si, maine, suvoaiele de oameni spre sectiile de votare, electoratul poate da politicii o lectie exemplara de unitate.

Legatura dintre participare si unitate este indisociabila, desi uneori este insuficient perceputa. Simplul fapt ca cetateanul merge sa-si depuna in urna buletinul de vot cu preferinta ideologica si politica inseamna ca ii pasa de viitorul Romaniei. Fiecare vot este ca o caramida cu care se construieste Romania viitoare. Participarea exprima constiinta apartenentei la organizatia politica stat si natiune, ca toti suntem pe aceeasi corabie.

Ca si in sportul propriu-zis, in competitia voturilor importanta in primul rand este participarea. Este sansa de a-ti confrunta si verifica preferinta. Este sansa sa iesi castigator sau sa obtii un rezultat cat mai bun, impreuna cu grupul cu care impartasesti aceeasi preferinta ideologica si politica, adica aceleasi interese. Marimea feliei de viitor din panelul alegerilor, in care preferintele electorale se vor randui ca niste felii de tort  pentru fiecare grup de sustinatori, va depinde de marimea participarii. Romania sociala inseamna PSD. Romania unita inseamna PRU. Datorita intereselor pe care le au sau le urmaresc in Romania, popularii europeni (PPE) si fideszii ungari (Fidesz) au aratat deja o preocupare insistenta fata de rezultatul alegerilor parlamentare din 11 Decembrie. Pentru Romani, rezultatul alegerilor este vital, prin urmare gradul lor de interes ar trebui sa fie la superlativul absolut, fapt care se masoara printr-o cat mai mare participare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: