Mascarada si incoerenta politica: Un congresman republican, plecand de la fantasmagoria democratilor despre atacuri cibernetice rusesti in campania electorala americana, ameninta Rusia pentru victoria lui Donald Trump!

Arareori incoerenta politica poate fi probata mai explicit si mai de netagaduit ca in cazul mostrei pe care congresmanul american Lindsey Graham (61 de ani), membru al Partidului Republican, a oferit-o, miercuri, spre deliciul opiniei publice internationale. Plecand de la scenariul electoral si postelectoral prin care democratii au incercat sa-si ascunda nepopularitatea de ochii lumii si sa-si scuze pierderea alegerilor prezidentiale de catre regimul afroamericanului Barack Obama, congresmanul republican Graham a amenintat Rusia si pe presedintele ei, Vladimir Putin, ca “trebuie să se aștepte la sancțiuni dure ca urmare a atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale americane”.

“Vor fi sancțiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia și mai ales pe Putin individual (…). A sosit timpul ca Rusia să înțeleagă – destul este destul ! (…). Este ceea ce puteți aștepta în SUA în anul 2017: un efort bipartizan în Congres de a răspunde interferenței Rusiei în alegerile noastre”, a spus Lindsey Graham în timpul vizitei pe care o desfășoară în Letonia în cadrul unui turneu în cele trei state baltice (Estonia, Lituania și Letonia), vizită despre care unii comentatori afirmă că are scopul de a tempera temerile acestor țări față de politica externă pe care o va promova președintele ales al SUA, Donald Trump.

De obicei, incoerenta unor amenintari politice intervine sub impactul unor inputuri hormonale sau cand politicianul scapa de sub incidenta echipelor de PR si se exprima pe cont propriu. Cate ceva din astea s-ar putea sa fie si in amenintarile lui Graham, insa spectaculosul incoerentei in acest caz este dat, fara indoiala, de faptul ca atat Graham cat si Trump sunt din aceeasi tabara, amandoi sunt republicani. Ori este absurd, un teatru al absurdului, sa ameninti pe cineva ca a castigat coechipierul, colegul tau de partid, ceea ce implicit, prin excludere sau reducere la absurd ar insemna ca-l invinovatesti ca nu a castigat candidatul din celalalt partid, adversarul. Baieti, pentru a ne salva credibilitatea, mai usor cu mascarada pe scari.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/28/un-congresman-republican-ameninta-rusia-cu-sanctiuni-pentru-atacurile-cibernetice-din-timpul-campaniei-electorale-americane-19-06-42

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: