Guvernul Grindeanu: Iarna, mai tare ca Opozitia

Urmaresc cu condescendenta atacurile Opozitiei asupra Guvernului. Ce ar putea face PNL, care a pierdut dezastruos alegerile, USR, un partid nascut prematur, si PMP, care a intrat chinuit in Parlament, decat sa cante fals, cinic si ipocrit partitura NU-urilor, refuzurilor, contestatiilor, obstructiilor si toate celelalte pe aceeasi nota, impotriva Guvernului PSD-ALDE?

Un singur lucru ma nemultumeste in mod serios in privinta Opozitiei de dreapta, in special PNL si PMP, care-si trag seva comuna din fostul PDL. Dreapta a castigat intotdeauna alegerile cu un discurs de stanga, si tot de atatea ori nu s-a tinut de cuvant. Normala ar fi fost coincidenta dintre vorba si fapta, dintre promisiunile din campanie si actele de guvernare.

Nu-i mai putin adevarat ca si unele partide si guverne de stanga au facut acelasi lucru. Prin semnarea pactului de coabitare cu presedintele Traian Basescu, un pact necerut de Constitutie, Guvernul Ponta a trecut cu arme si bagaje pe taramul politicilor de dreapta.

Cred insa ca a venit timpul normalitatii si moralitatii, al terminarii cu ruptura dintre politica din campania electorala si politica din timpul guvernarii, al sfarsitului minciunii si al inselarii electoratului. Ideea ca in campanie se poate spune orice si ca odata ajuns la putere poti face contrariul trebuie sa apuna pentru totdeauna. Minciuna electorala trebuie sa fie tratata ca minciuna penala.

Guvernul Grindeanu este politic, trebuie sa dispuna de toate parghiile legale pentru a-si indeplini programul de guvernare. Ordonantele simple sau de urgenta sunt astfel de instrumente. Mai cu seama ordonantele de urgenta sunt necesare pe timpul vacantei parlamentare, care nu trebuie sa fie si o vacanta guvernamentala sau o inghetare a guvernarii, care ar obstructiona si intarzia infaptuirea programului de guvernare.

Tot la capitolul guvernarii politice trebuie sa fie inscrisa si neintarziata masura de a demite pe toti liderii si sefii de institutii ale statului care au fost numiti politic de Guvernul Ciolos. Stim cu totii ca desi premierul Ciolos si guvernul sau s-au autodeclarat tehnocrati, de fapt si unul si celalalt au fost politici, ca au facut numiri politice, din randurile clientelei si sustinatorilor politici de dreapta.

Privesc insa cu ingrijorare la aceasta iarna care si-a intrat in forta in drepturi, cu coduri rosii si portocalii de ninsori si viscoliri, ca o razbunare parca a anemiei si nehotararii din decembrie, prima luna a sezonului alb. Pe aceasta urgenta trebuie sa se focalizeze Guvernul Grindeanu, pentru a trece cu bine Romania prin iarna, la capitolele deszapeziri drumuri, autostrazi, localitati, sanatate, aprovizionare, incalzire, gradinite, scoli, populatie, in paralel cu derularea celorlalte teme sociale, din programul de guvernare. Guvernul PSD trebuie sa fie constient ca Iarna poate fi mai tare ca Opozitia. Inima Guvernului Grindeanu trebuie sa fie alaturi de inimile romanilor

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: