PSD: Opozitia interna

PNL intentioneaza sa isi faca un “Guvern din umbra”, care sa monitorizeze activitatea Cabinetului Grindeanu. Initiativa va fi insa buna daca sau atata timp cat nu se va dovedi opozitionista. Adica o opozitie cu orice pret, nonconstructiva si obstructionista, care denatureaza si exagereaza, o campanie electorala perpetua, care impiedica Guvernul sa guverneze.

Cu un asemenea “Guvern din umbra”, care nu este o alternativa de criza sau electorala, in situatii de motiune de cenzura sau alegeri la termen ori anticipate, se poate ajunge la falsificarea realitatii despre Guvernul in exercitiu. Opozitionismul este un risc pentru o buna guvernare si un atac pe voturile si mandatul date de alegatori.

Cum va raspunde PSD? Va lasa grija corectiilor si a criticilor la adresa Guvernului Grindeanu doar pe seama Opozitiei? Daca, odata ajuns la guvernare, Departamentele sale vor lancezi, cum s-a intamplat dupa alegerile din 2012, se vor irosi multa expertiza si posibilitatea unor feedbackuri reale, atat in ceea ce priveste Guvernul, cat si Opozitia.

Guvernul are nevoie si de o opozitie interna constructiva, organizata si sistematica. PSD are in acest sens resursa necesara, Departamentele, care isi pot asuma si functia de “Opozitie constructiva”.

De prisos, cred, sa motivez ca multe din diatribele Opozitiei la adresa stilului de leadership al PSD, in coordonarea politica a Guvernului Grindeanu, vor ramane fara obiect.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: