Atac asupra statului de drept: Protestiada lui Klaus Iohannis

Diferentele de abordare politica dintre Administratia prezidentiala si Administratia guvernamentala nu se rezolva prin ducerea lor in strada. Klaus Iohannis a instigat la proteste pe teme false privind anticoruptia si statul de drept, prin politizarea lor grosiera.

Limitarea de catre seful statului a luptei anticoruptie la jumatatea stanga a esichierului este o jumatate de adevar, cu care se acopera o minciuna politica sfruntata. Jumatatea dreapta a esichierului nu se trage din imaculata sfintenie, ci din aceeasi clasa politica si din acelasi sistem politic. Cand este selectiva politic, anticoruptia este o minciuna, evidenta este batatoare la ochi, nu este nevoie de alta demonstratie.

Statul de nedrept se impute precum pestele de la cap. Politizarea statului de drept si-a aratat coltii la protestele de miercuri seara, dupa cele din noaptea de marti, cand a fost adoptata ordonanta de modificare a codurilor penale. Un grup izolat de protestatari au recurs la violenta, punandu-i in pericol pe manifestantii pasnici. Instigatorul Iohannis se spala pe maini, aruncand raspunderea in curtea ministerului de interne si a jandarmeriei.

Indiferent de componenta nominala, se pare ca declasata a acelui grup violent, de “tineri frumosi si liberi”, este greu de negat ca exemplul personal al lui Iohannis, care s-a asezat in fruntea protestelor de saptamana trecuta, nu a avut niciun rol asupra mentalului colectiv al acestor “idioti utili”. Este foarte probabil ca ei sa se fi simtit nu numai indemnati, ci si “protejati” de gestul simbolic, patronal al primului cetatean al tarii.

Cand presedintele iese instigativ in strada, sa protesteze fals in numele anticoruptiei si statului de drept,  el insusi avand probabil pe creier negatia metafizica, distrugatoare a statului de drept, ca “statul de drept se apara in strada”, ne amintim de cine insuflata, unele elemente razlete, pot amplifica sau distorsiona semnalul. Protestiada lui Klaus Iohannis este responsabila de evenimentele din strada. Dupa ce le-a amorsat, s-a retras “strategic” in turnul de fildes de la Cotroceni, acoperindu-se cu o hartie pe care a trimis-o la CCR. Lamentabil. Jos labele de pe statul de drept, Klaus Iohannis!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: