Scenariul de isterizare impotriva guvernarii de stanga se repeta. PSD are nevoie de un alt tip de abordare. Cu jumatate din esichierul politic, jumatate din statul de drept si jumatate din lupta anticoruptie, Romania isi iroseste sansele de dezvoltare

La nici doua luni de la alegerile parlamentare si la mai putin de o luna de Guvern PSD, se repeta incendiar scenariul de demonizare menit sa scoata stanga de la guvernare. Masinaria de asalt care a dus la prabusirea Guvernului Ponta asediaza, acum, Palatul Victoria, unde se afla Guvernul Grindeanu.

Nu exista indoiala ca pentru a rezista si castiga, PSD trebuie sa-si schimbe explicit si urgent planul. A venit timpul ca, urmand SUA, Marea Britanie, Polonia sau Ungaria, pentru a da doar aceste exemple, mai active, din spatiul comun euroatlantic, Romania sa afirme raspicat, prin vocea PSD si a Guvernului sau, ca indrazneste sa creada in ea insasi si ca se pune pe primul loc. Romania first!

De ce sa nu recunoastem si sa nu facem cunoscut ca in spatele prim-planului in care se agita lupta falsa, cu jumatati de masura, pentru statul de drept si anticoruptie, se da adevarata lupta, ca nu tara romaneasca si populatia romaneasca sa fie pe primul loc in exploatarea resurselor proprii si beneficierea de rezultatele muncii ei? L-a auzit cineva pe Iohannis sa sustina “Romania first!”, desi prima pozitie il obliga?

Iohannis nu numai ca nu o face, dar se lupta sa-i tina la pamant, inscenandu-le procese penale si aplicandu-le etichete de “penali”, pe cei care pot si vor sa o faca. Esti “penal” ca faci sau distribui afise electorale, ori ca scoti oamenii la referendum? Astea sunt motive politice, despre actiuni politice, iar invocarea lor in dosare penale face ca dosarele respective sa fie politice.

Politizarea iohannista a parchetelor, care sunt asmutite impotriva stangii, face ca Romania sa functioneze cu o jumatate de esichier politic, cu o jumatate de stat de drept, cu o jumatate de lupta anticoruptie. Reductia este confortabila pentru iohannisti, dar pentru Romania este o irosire a sanselor de dezvoltare.

Intelectualii fosti basisti, acum reciclati in iohannisti, exerseaza pe tema retorici politice si stiluri literare, probabil aducatoare de recompense politice, fiind greu de imaginat ca ar presta pe gratis. Dar spectacolul da doar impresia ca statul de drept si lupta anticoruptie duduie. Sub acest paravan, iohannistii isi urmaresc netulburati interesele oculte, de multe ori pe seama vanzarii celor nationale. Acest paravan trebuie sfasiat, lumina trebuie sa patrunda in ungherele oculte.

Adevaratele tinte ale lui Iohannis sunt Electoratul si Parlamentul, majoritatea electorala si majoritatea parlamentara, ele sunt institutiile care sunt erodate, probabil pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

PSD ar trebui sa aiba un nou tip de abordare, sa abandoneze defensiva capitularda, din trecut, in favoarea ofensivei puternice si generale. Nu prin contramanifestatii, ci prin aducerea in fata Parlamentului a conflictului de putere dintre presedintie si parchete, de o parte, si Guvern, de cealalta parte.

Americanii au o vorba, “Sa ne folosim de asta”, prin care incearca sa transforme in avantaj orice diferenta de detaliu. Un detaliu pentru PSD este ca seful partidului nu este si seful guvernului. PSD sa se foloseasca de asta. Grindeanu a spus foarte bine ca nu isi da demisia, PSD a fost votat de milioane de oameni, iar CExN i-a reconfirmat cu tarie mandatul. Cu liderii politici si cu congresele este o alta poveste.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: